Din categoria „ce am mai preparat cu ingredientele primite de la Foodville prin intermediul Ginei Bradea”, vreau să vă prezint un pilaf de orez cu roșii deshidratate și sparanghel în saramură, care poate ar părea banal, dar vă spun că a ieșit de-a dreptul delicios. Despre aceste ingrediente, după cum am mai spus și în postările anterioare, numai de bine! Toate gustoase, toate pe placul nostru, coșulețul e o bijuterie, deci multe mulțumiri Ginei și celor de la Foodville!! Iar pe blogul Ginei Bradea, găsiți și un concurs prin care puteți deveni beneficiarii unuia dintre generoasele coșuri cu produse Foodville, doar urmând pașii din concurs. pasta-de-ton-cu-ardei-copt-1  
Ingrediente
  • Pentru pilaf:
  • 250 g orez
  • 1 ceapă
  • 7-8 buc. roșii deshidratate de la Foodville
  • 5 buc. sparanghel în saramură de la Foodville
  • frunze de busuioc
  • 50 ml ulei de măsline de la Foodville
  • sare după gust
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 50 g parmezan
  • Pentru servit:
  • sardine în ulei, de la Foodville
  • ardei copti de la Foodville
  • calamar în ulei, de la Foodville
  • anghinare inimi, de la Foodville
Porții: 8 Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Tocăm ceapa solzișori și o călim în uleiul de măsline, până devine sticloasă, apoi adăugăm orezul și amestecăm de câteva ori, după care, completăm cu apă, în proporție de 3:1 față de volumul orezului.
Lăsăm orezul să fiarbă la foc mediu, iar când aproape s-a hidratat complet, adăugăm câte un praf de sare, cimbru și piper, roșiile deshidratate, tăiate în bucăți mai mici și ușor înecate în uleiul în care au fost conservate. Este foarte aromat acel ulei în care au stat roșiile deshidratate și e păcat să nu profităm de gustul lui, așa că vom lăsa roșiile bine unse, atât căt se ia ulei pe ele, nu le vom scurge. Adăugăm și 2 crenguțe de rozmarin, frunze rupte de busuioc și sparanghelul tăiat în bastonașe micuțe. Amestecăm ușor toate aceste ingrediente, printre orez și il mai lăsăm pe foc, până este bine preparat, îl vom gusta din când în când pentru a ne da seama. După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat și parmezanul ras și le amestecăm ușor în pilaf. Îmi place ca pilaful să fie colorat, așa că pun deseori, diverse legume, pentru un colorit plăcut. De data aceasta m-am rezumat la roșiile deshidratate și sparanghel, pentru că am vrut să predomine gustul acestora în el. Noi am servit acest pilaf de orez cu roșii deshidratate și sparanghel în saramură, cu conservele enumerate în lista de ingrediente, fiecare după preferințe. pilaf-de-orez-cu-rosii-deshidratate-si-sparanghel-in-saramura-9
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tarta-dovlecel-rosii-ceapa-caramelizata-9
prajitura-cu-blaturi-de-ciocolata-si-crema-de-ness-11
Biscuiti-aperitiv-cascaval-8
briose-aperitiv-cu-cartofi-mozzarella-chimen-8
muraturi-asortate-5
Salata-bulgareasca-11
baigli-cozonac-unguresc-13
Prajitura-cu-firimituri-Rudy-altfel-5
Clatite-aperitiv-cu-dovlecel-si-branza-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!