Când vrem să mai evadăm din rutina zilnică, chiar și o mâncare mai altfel decăt cele clasice, ne poate fi de ajutor, așa cum a fost această plăcintă cu legume mexicane și ton.

Încropită pe moment, cu ce mi-a picat la îndemână, a făcut deliciul unei mese în familie.

Asemănătoare este și această Plăcintă cu carne de pui și legume mexicane, pe care v-o recomand cu drag.

placinta-cu-ton-si-legume-mexicane-7

 

Ingrediente

  • 450 g aluat de foietaj
  • 450 g legume mexicane
  • 2 conserve file de ton în ulei de măsline(2 x 140 gr)
  • 2 ouă
  • 200 ml iaurt de băut
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri pesmet
  • 1 vârf cuțit praf de copt
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • apă pentru fiert legumele

Porții: 4

Timp de preparare: 50 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Plăcintă cu legume mexicane și ton

Am citit pe pachetul de pesmet că, conține și drojdie, așa că nu am adăugat în aluat decât puțtin praf de copt, așa câat să maă asigur că se va coace.

Decongelăm aluatul la temperatura camerei.

Punem legumele mexicane la fiert, direct congelate, îin apă clocotită, cât să fie acoperite.

Adăugăm si o linguriță de sare.

Lăsăm legumele să fiarbă 10 minute după ce au atins punctul de fierbere, după care, le vom strecura  și le vom lăsa să se răcească.

Amestecăm cele două ouă cu iaurtul de băut, făina, pesmetul și praful de copt.

Scurgem ușor fileul de ton, de ulei, dar îl lăsăm să fie ușor uns.

Amestecăm legumele răcite cu compoziția de ouă și iaurt, apoi adăugăm tonul.

Le amestecăm ușsor, astfel încât să nu sfărâmăm fileul de ton.

Asamblare și coacere Plăcintă cu legume mexicane și ton

Așezam foietajul într-o formă termorezistentă, îmbrăcând cu ea pereții interiori ai formei.

Adăugăm compoziția cu legume și ton și strângem colțurile aluatului către interior, introducându-le ușor îin compoziție.

Dăm forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim plăcinta caldă, cu ketchup sau cu brânzeturi.

Este foarte gustoasă și sățioasă această plăcintă cu legume mexicane și ton, v-o recomand cu mare drag!

TIPS
Opțional se poate unge aluatul de foietaj, pe deasupra, cu gălbenuș de ou.
Se poate adăuga, pe deasupra plăcintei, la finalul preparării, puțin cașcaval ras sau brânză(eu am pus foarte puțină brânză).

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?