Ieri am fost într-o vizită virtuală la Timea, pentru că am avut poftă de o tartă cu vișine, iar ea are o colecție impresionantă de rețete cu tarte.

Mă interesa în mod deosebit aluatul, pentru că eu chiar am servit de la ea niște tarte delicioase, cu ceva timp în urmă, la prima întâlnire a bucătărașilor.

Foarte bună a ieșit tarta mea cu vișine, blat sfărâmicios, pe care l-am aromatizat cu vanilie, iar vișinile, ușor acrișoare, au desăvârșit gustul tartei.

Ne-a plăcut mult și această Tartă cu brânză și vișine, pemtru că ne place mult combinația de brânză cu vișine!

Dar nici această Plăcintă cu brânză și vișine nu-i mai prejos!

tarta-cu-visine-7

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou de mărime medie
  • 150 g unt(82%)
  • 1 lingură iaurt
  • 1 lingură zahăr
  • un praf sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 300 g făină
  • Pentru umplutură:
  • 750 g vișine
  • 2 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 4 linguri amidon
  • În plus:
  • puțin unt pentru uns forma
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Porții: 6

Timp de preparare: 35 minute

Diametrul formei de copt: 25 cm

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Tartă cu vișine

Frecăm untul moale cu zahărul, adăugăm oul bătut cu un praf de sare, apoi iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul, esența și la final încorporăm, treptat, făina.
Aluatul clasic pentru tarte nu conține iaurt, ci zeamă de lămâie, însă eu nu am avut lămâie și am adăugat acest iaurt, pentru că se desface repede bicarbonatul în aciditatea iaurtului.
Frământăm aluatul, doar până devine omogen, apoi îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru aproximativ o oră.

Pregătim umplutura pentru Tartă cu vișine

Îndepărtăm sâmburii de la vișine, adăugăm zahărul și pe cel vanilat peste ele, le amestecăm bine și le lăsăm la rece 30 de minute, să se formeze puțin sirop.
Le punem, apoi, pe foc până se diluează zahărul și adăugăm peste ele, amidonul desfăcut în puțină apă rece.
Amestecăm intens, până se îngroasă compoziția, apoi stingem focul și lăsăm umplutura de vișine să se răcească.

Asamblare și coacere Tartă cu vișine

Împărțim aluatul în două părți.
Cu prima parte îmbrăcăm pereții interiori ai formei de copt, unși în prealabil cu puțin unt sau ulei.
Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru a se coace uniform.
A doua parte de aluat, o întindem pe masa de lucru, ușor înfăinată și o tăiem în fâșii de 1-1,5 cm.
Întindem compoziția de vișine peste aluatul din forma de copt și realizăm un grilaj deasupra ei, din fâșiile de aluat.
Coacem tarta cu vișine în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau până când se rumenește bine deasupra.
Lăsăm apoi tarta cu vișine să se tempereze, o pudrăm cu zahăr, o porționăm și o savurăm cu mare poftă.
Noi nu am rezistat să o lăsăm să se răcească și am servit-o ușor caldă, de aceea umplutura de vișine a fost ușor cursivă.
Când se răcește definitiv, aceasta devine fermă și se poate porționa frumos.
Este foarte bună și caldă, dar mult mai bună este rece, de la frigider!
Să vă fie de folos!
Multzu, Timea, pentru inspirație!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?