Dacă aș fi făcut acest tort cu aromă de lămâie, cremă de ciocolată și fructe de pădure, doar pentru mine, aș fi adăugat fructe atât în blat, cât și în cremă, dar pentru că băieții mei nu prea sunt prieteni cu aceste fructe, am ales să le folosesc doar pentru decor. Blatul pentru acest tort are o puternică aromă de lămâie, iar cremele sunt simple creme ganache, dar fiecare cu o aromă deosebită. tort-cu-aroma-de-lamaie-ciocolata-si-fructe-de-padure-7 tort-cu-aroma-de-lamaie-ciocolata-si-fructe-de-padure-8
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 6 ouă medii
  • 10 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă
  • 10 linguri făină
  • zeama și coaja de la o lămâie mare
  • un praf sare
  • În plus:
  • puțin ulei pentru uns pereții formei
  • puțin zahăr pudră pentru pudrat pereții formei
  • hârtie de copt doar pentru baza formei
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 2 lingurițe esență de mentă
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 200 g ciocolată albă
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • Pentru decor:
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 150 g fructe de pădure congelate
  • frunze de mentă
  • ornamente de ciocolată albă

Porții: 16

Timp total de preparare: 45 minute

Diametrul formei de copt: 24 cm

Mod de preparare

Pentru blatul de tort, am prezentat modul de preparare aici.

Pentru sirop, fierbem apa împreună cu zahărul, doar până se diluează zahărul, apoi o lăsăm să se tempereze ușor și adăugăm esența.

Pentru crema de ciocolată amăruie, punem frișca lichidă la încălzit, având grijă să nu atingă punctul de fierbere, apoi stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă, amestecând continuu pâna aceasta se topește și se omogenizează compoziția.

Adăugăm esența și omogenizăm din nou, apoi lăsăm compoziția să se răcească, după care o dăm la frigider pentru minim 30 de minute.

Procedăm la fel și cu crema de ciocolată albă.

După ce compozițiile sunt bine răcite, introducem, pe rând, mixerul în ele și le mixăm până devin cremoase.

Secționăm blatul în trei secțiuni aproximativ egale, așezăm baza pe platou și o însiropăm cu 1/3 din siropul răcit.

Fixăm inelul formei de copt, de jur împrejurul bazei blatului  și întindem crema de ciocolată amăruie, apoi adăugăm cea de-a doua secțiune de blat și o presăm ușor peste cremă.

Însiropăm cu mare grijă și a doua secțiune de blat, turnând siropul în fir subțire de jur împrejur, așa încât să nu pătrundă siropul și în cremă.

Întindem și cea de-a doua cremă, apoi adăugăm peste ea ultima secțiune de blat  pe care de asemeni o însiropăm și dăm tortul la frigider pentru 45-50 de minute, apoi înlăturăm inelul și ornăm tortul cu frișca bătută, fructe de pădure și ornamente de ciocolată.

Este foarte bun, puternic aromat cu gust dulce acrișor, acest tort cu aromă de lămâie, cremă de ciocolată și fructe de pădure, îl recomand, cu drag, tuturor!

tort-cu-aroma-de-lamaie-ciocolata-si-fructe-de-padure-5 tort-cu-aroma-de-lamaie-ciocolata-si-fructe-de-padure-9

 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
rulada-din-fleica-de-porc-la-cuptor-9
oua-in-cosulete-de-bacon-8
Tocanita-de-rosii-cu-ardei-copti-si-carne-de-curcan-4
Ciorba-de-rosii-in-supa-de-pui-8
compot-de-piersici-6
clatite-cu-branza-telemea-si-malai-8
gem-asortat-de-prune-cu-un-minim-necesar-de-zahar-9
Prajitura-Alba-ca-zapada-reteta-clasica-4
IMG_8487
Arhive
error: Conținutul este protejat!