Această omletă cu cartofi rași a fost una dintre cele mai apreciate omlete, de către băieții mei.

Omleta este preparatul cel mai potrivit, pentru mic dejun, după părerea băieților mei. Mai ales pentru că se poate combina cu foarte multe ingrediente: carne, cartofi, cârnați, ceapă, verdeață, brânzeturi, etc.

De data aceasta, soțul meu a preparat omletă cu cartofi rași, mărar și puțină mozzarella.

Și am servit-o cu legume proaspete și branză telemea, alături de o cană cu lapte.

omleta-cu-cartofi-rasi-8

Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregătim ingredientele

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare.
Adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.

Preparare omletă cu cartofi rași

Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.
Turnăm compoziția în ea și o lăsăm să se rumenească bine pe prima parte.
O întoarcem, cu ajutorul unei spatule, pe cealaltă parte și din nou o lăsăm să se rumenească.
Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decat o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.
Focul îl lăsăm la intensitate medie, pentru a nu se rumeni prea repede omleta la exterior, iar cartofii să rămână nepreparați.
Este foarte gustoasă și mai ales sățioasă omletă cu cartofi rași, dintr-o porție, așa cum am făcut-o eu, pot servi 2 persoane.
O recomand cu mare drag!

omleta-cu-cartofi-rasi-5 omleta-cu-cartofi-rasi-7

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics