Am tot văzut această ciorbă preparată de mulți colegi de-ai mei, bucătarași, așa că a sosit timpul să fie preparată și în bucătăria mea. Eu nu am folosit doar piept de pui, ci am pus un pui de curte mai micuț și mai slăbuț.

A ieșit foarte bună!

Ingrediente

  • 1 pui de curte
  • 4 l apă
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1/2 rădăcină țelină
  • 2 ardei(de la congelator)
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 foi dafin
  • 5 grăunți de usturoi
  • 200 gr smântână
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri făină
  • 1 vârf linguriță piper măcinat
  • 1 lingură sare
  • 3 linguri oțet

Porții: 8

Timp de preparare: 90 minute

Mod de preparare

 Porționăm puiul și îl spălam bine apoi îl vom pune la fiert în apă cu puțină sare. Când începe apa să fiarbă, înlăturăm spuma care se formează. Curățăm și spălam legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin răzătoarea mare. O ceapă și 1/2 morcov le vom opri pentru a le cali în puțină grăsime, iar restul legumelor tocate le vom adaugă în vasul cu ciorbă în momentul în care începe să se pătrundă puțin carnea, la testul cu furculița. Adăugăm și foile de dafin. Usturoiul îl vom curața și îl vom pisa cu puțină sare, apoi vom adăuga peste el, oțetul. Smântâna o vom amesteca cu gălbenușurile de ou și cu făina. Când legumele sunt suficient de pătrunse vom lua puțină grăsime din ciorbă, cu ajutorul unui polonic și vom căli în ea morcovul ras și ceapa tocată, pe care le-am separat la început, de restul legumelor. Adăugăm legumele călite, în ciorbă și odată cu ele, usturoiul amestecat cu oțetul. Le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi vom adăuga puțină zeamă peste amestecul de smântână, gălbenușuri și făină, vom dilua acest amestec și îl vom adăuga treptat în ciorbă, amestecând continuu cu o spatulă pentru a nu se forma cocoloașe. Gustăm ciorba și adăugăm piperul și sare dacă mai este nevoie. Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 5-10 minute. Tocăm pătrunjelul mărunt și îl vom adaugă în ciorbă după stingerea focului. Este o ciorbă foarte bună, ușor picantă și acrișoară.

Etichete: , , , , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!