Postat: 28 octombrie 2016 - Fursecuri - comentarii
Nu mai preparasem de mult cornulețe fragede cu rahat și pentru că îmi făcea cu ochiul prin cămară niște rahat cu aromă de trandafiri, primit de la cineva drag, iată că i-am venit de hac. :)))) Îmi place să lucrez cu aluaturile de orice fel, să combin ingredientele în diferite moduri și proporții și vă spun sincer că oricum le-aș combina, tot iese ceva bun. De data aceasta am folosit smântână în compoziția aluatului, în loc de lapte și tare mi-a plăcut cum a ieșit.
Ingrediente
  • 1 ou
  • 1 lingură oțet
  • 25 g zahăr pudră cu aromă de vanilie(o lingură cu vârf)
  • un praf sare
  • 150 g unt Pilos(82% grăsime)
  • 150 g smântână Pilos(20% grăsime)
  • 10 g praf de copt
  • 450 g făină
  • 2 ml esență de vanilie(o fiolă)
  • 200 g rahat cu aromă de trandafiri
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
Porții: 60 Timp de preparare: 30 minute
Mod de preparare
Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu 30 de minute înainte de a ne apuca de lucru.
Cernem făina într-un vas încăpător, de două ori chiar, să fie aerată.
Frecăm untul moale cu zahărul, apoi adăugăm, pe rând: oul bătut cu un praf de sare, oțetul, smântâna, esența și omogenizăm compoziția după fiecare ingredient adăugat.
Cernem peste această compoziție, puțină făină amestecată cu praful de copt, apoi, încorporăm treptat și restul de făină.
Ne oprim din a adăuga făină, atunci când obținem un aluat ușor moale, dar nelipicios.
Cam 450 g de făină a înglobat aluatul meu și trebuie să precizez că am folosit făină de țară, nu din comerț.
Am mai folosit puțină făină la înfăinat masa și sucitorul, când am întins aluatul.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.
Întindem apoi aluatul, în foi subțiri de 2-3 mm, pe care le decupăm în romburi micuțe.
Tăiem bucătile de rahat mai mici și le trecem ușor prin zahăr pudră ca să  putem lucra cu ele.
Așezăm câte o bucată de rahat la câte un colț de romb și le rulăm frumos, dându-le forma de cornulețe.
Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade.
După coacere, trecem cornulețele fragede cu rahat,  prin zahăr pudră, dar după ce se mai temperează puțin.
Eu nu le pudrez foarte mult, prefer să pun și puțin zahăr în aluat.
Vă spun că au ieșit tare bune aceste cornulețe fragede cu rahat, iar mie îmi plac mai rumenite, mai crocante, însă în câteva ore au devenit destul de fragede.
De regulă cam a doua zi se frăgezesc și mai bine și cu cât stau mai mult, cu atât devin mai fragede, dar trebuie păstrate într-un vas acoperit, într-o cutie de fursecuri sau biscuiți.
La noi nu rezistă chiar atât de mult, poate dacă fac cantitate dublă sau chiar triplă. 🙂
Etichete: , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Budinca-orez-piept-pui-8
Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-8
Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-7
guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-8
gogosari-in-otet-la-rece-9
Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-5
Prajitura-Duo-Chocolat-4
baigli-cozonac-unguresc-13
Pancakes-cu-banane-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!