Când spun desert rapid, înseamnă că în maxim 30 de minute este și savurat, rece sau cald, după preferințe.

În timp ce cuptorul era ocupat cu un alt preparat, eu am apelat la tigaia Regis Stone, și-a făcut de curând loc în bucătăria mea și de care m-am îndrăgostit de la prima utilizare.

Să vă spun și de ce:

  • are baza din oțel inoxidabil și înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, care ajută la distribuirea uniformă a căldurii, pe toată suprafața.
  • este ideală pentru a fi folosită atât pe plite cu gaz cât și pe cele cu inductie, electrice sau ceramice.
  • se curăță foarte ușor și este rezistentă la zgârieturi, având un înveliș de 4 mm grosime.
  • are un finisaj rustic, iar mânerul este bine fixat, astfel ca nu este niciun pericol de răsucire.
  • nu necesită ungere cu grăsime, alimentele nu se vor lipi și se vor prepara uniform și mai rapid decât în alte vase.
  • pot prepara orice în ea, chiar și desert, ca în cazul de față.
Am ales să prepar un desert cu struguri, de genul clafoutis-ului, care a iesit peste așteptari de bun, pentru că trebuie să vă spun, am avut ceva emoții că nu se va coace, însă a ieșit perfect.

desert-rapid-cu-struguri-9 desert-rapid-cu-struguri-10

 
Ingrediente
  • 4 ouă
  • 75 g zahăr
  • un praf sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml lapte
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 ml esență de vanilie
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 strugure alb
  • 1/2 strugure negru
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 15-20 g unt pentru uns tigaia

Porții: 4

Timp de preparare: 20 minute

Diametru tigaie: 28 cm

Mod de preparare

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă.
Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele, omogenizăm după fiecare adaos, iar la final, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
În general, la astfel de prăjituri gen clafoutis, nu se pune praf de copt, dar eu preparând acest desert rapid cu struguri, la tigaie, am preferat să pun, pentru siguranța coacerii și bine am făcut.
Ungem tigaia cu unt, apoi turnăm compoziția în ea și înfigem pe toată suprafața compoziției, boabe de struguri albi și negri din cei mari, de masă.
Asezăm tigaia pe focul aprins, cu flacăra de intensitate medie, o acoperim cu capacul(AromaLid) și lăsăm desertul să se coacă, până când se rumenește ușor pe margini.
Avem grijă să ștergem și capacul când se aburește prea rău și testăm desertul cu scobitoarea.
La suprafață nu se va rumeni, însă întoarcem desertul pe partea cealaltă, după stingerea focului și îl mai lăsăm în tigaie 5-6 minute, cât timp pereții tigăii se vor menține încinși, iar procesul termic va mai continua asupra preparatului.
Deci eu am lăsat desertul 15 minute, la foc mediu și încă 6 minute întors pe partea cealaltă, cu focul stins.
Noi l-am servit ușor cald, pudrat cu zahăr cu aromă de vanilie.
Strugurii albi s-au menținut întregi în timpul procesului termic, dar cei negri s-au înmuiat pe alocuri, colorând compoziția cu sucul lor.
Sper să vă placă desertul meu rapid cu struguri și vă recomand cu mare încredere și tigaia Regis Stone!

desert-rapid-cu-struguri-7 desert-rapid-cu-struguri-11

   
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Placinta-impletita-cu-carnati-7
Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-7
Prajitura-cu-capsuni-bezea-si-crumble-9
cordon-bleu-6
Mic-dejun-legume-gratar-biscuiti-sarati-fara-gluten-11
Cartofi-la-cuptor-condimentati-cu-busuioc-5
Biscuiti-aperitiv-ju jumari-10
tocana-de-fasole-verde-pentru-iarna-8
ciulama-de-pui-cu-ciuperci-si-mamaliguta-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!