La noi pastele cu diverse sosuri își fac des loc în meniuri. De data aceasta am ales farfalle, iar ca sos, zacuscă de vară. Este o mâncare sățioasă, care se asortează foarte bine cu murături sau salată de legume.

Ingrediente

  • 700 gr măruntaie de pui: ficat, pipote și inimi
  • 1/2 bucată piept de pui
  • 120 gr grăsime de pui(sau ulei)
  • 3 cepe
  • 2 ardei roșii
  • 5 căței de usturoi
  • 350 gr zacuscă de vară(fără vinete)
  • 350 gr paste(farfalle)
  • 1l apă
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi dafin
  • pătrunjel verde
  • ketchup dulce pentru servit
Porții: 4 Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare

Spălăm măruntaiele de pui și le porționăm mai micuțe.

Punem pipotele și inimile la fiert în apă cu puțină sare pentru 20 de minute, sau până când se vor înmuia ușor.

Cu 5 minute înainte de a stinge focul, adăugăm și ficatul.

Strecurăm măruntaiele, de zeama în care au fiert și le punem într-o tigaie încăpătoare, cu grăsime de pui topită și încinsă.

Eu am avut pui de țară cu multă grăsime, dar merge la fel de bine și uleiul.

Adăugăm și pieptul de pui tăiat mărunt, presărăm cimbru, piper și puțină sare, adăugăm și 2 foi de dafin și acoperim tigaia, lăsând ingredientele să se înăbușe bine la foc mic.

Farfallele le fierbem în apă clocotită cu sare, până se hidratează bine.

Între timp încălzim și zacusca, punând borcanul într-un vas cu apă, pe foc.

Înlăturăm capacul de la borcan, înainte, pentru a putea amesteca în el cu o linguriță.

Adăugăm zacusca încălzită peste pastele fierte și strecurate și le amestecăm ușor.

Curățăm și tocăm ceapa și ardeiul julien și le adăugăm peste ingredientele din tigaie.

Adăugăm și usturoiul tocat mărunt și amestecăm ușor ingredientele, pentru a se praji uniform.

Așezam pastele într-un vas încăpător, iar peste ele vom pune ingredientele din tigaie și vom presară pătrunjel verde, tocat mărunt.

În timpul servirii, adăugăm și puțin ketchup, dulce sau picant, după preferințe.

Poftă bună!

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!