Îmi place mult combinația de roșii cu ardei copți, pe care o prepar pentru iarnă, apoi o folosesc la diverse mâncăruri și sosuri, ca în rețeta de față. Foarte bună a ieșit această rețetă de ficat de pui și ciuperci în sos de roșii cu ardei copți, mai ales, pentru că am preparat-o la tigaia Regis Stone wok cu efect de piatră încinsă, care a devenit prietenul meu de nădejde în bucătărie și pe care o recomand cu toată încrederea.
Ingrediente
  • 500 g ficat de pui
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă galbenă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 270 g pastă de roșii cu ardei copți
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 foi dafin
  • 2 căței de usturoi

Porții: 4

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare
Ficatul spălat bine și curățat, îl opărim pentru 2-3 minute în apă clocotită cu puțină sare, pentru a se menține, apoi, întreg, în timpul preparării în sos.
Tocăm ceapa solzișori, iar ciupercile spălate și scurse, le tocăm în sferturi.
Folosim și codițele acestora, tăiate longitudinal, în două.
Punem uleiul la încins, în tigaia wok și rumenim rapid ficatul scurs și condimentat cu sare și piper, pe toate părțile apoi, îl transferăm în alt vas, iar în locul lui, călim ceapa până devine sticloasă, dar nu uităm să adăugăm și câțiva stropi de apă, să mai diminuăm din acel gust intens de prăjeală.
Adăugăm ciupercile bine scurse și le amestecăm cu ceapa din tigaie.
Le lăsăm să se prepare 7-8 minute, până se formează puțin sos, apoi adăugăm ficatul și acoperim tigaia cu capacul AromaLid, iar în sistemul de picurare așezăm untul și îl lăsăm să se topească încet și să picure peste ingredientele din tigaie.
Untul ajută la frăgezirea ficatului și picurând lent, se va păstra gustul lui de-a lungul preparării.
După ce se topește tot untul, adăugăm pasta de roșii cu ardei copți, iar peste 4-5 minute, adăugăm câteva frunze de busuioc rupte, un praf de cimbru, foile de dafin și doi câței de usturoi răzuiți.
mai lăsăm preparatul pe foc maxim 10 minute, timp în care mai potrivim gustul cu sare și condimente, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Opțional, în funcție de gustul fiecăruia, se mai poate adăuga în sos puțin zahăr.
Nouă, în general, ne plac sosurile dulci-picante, dar la acesta nu a fost nevoie de adaos de zahăr, pentru că a fost pasta de roșii cu ardei copți ușor dulceagă.
Putem servi preparatul, cu mămăliguță sau pâine, după preferințele fiecăruia.
Sper să vă placă rețeta mea de Ficat de pui și ciuperci în sos de roșii cu ardei copți și să vă inspire!
Etichete: , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
crumble-cu-prune-si-nuci-7
Placinta-rustica-mere-6
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10
chec-aperitiv-piept-pui-ciuperci-crusta-bacon-10
Prajitura-cu-fructe-6
Briose-aperitiv-carne tocata-legume-7
prajitura-cu-gem-de-prune-si-aluat-razuit-12
Cartofi-la-cuptor-cu-sos-de-ardei-copt-5
Prajitura-Regina-Maria-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!