Ne plac deserturile cu dovleac  plăcintar, începând de la plăcinte, clătite, sau diverse checuri.

Ies aromate și frumos colorate, iar dacă mai folosim și alte ingrediente, cum ar fi nuca sau nuca de cocos, deliciul este maxim.

Am avut un dovleac destul de măricel așa că am preparat cu jumătate din el o plăcintă clasică, iar cu cealalta jumătate, această delicioasă prăjitură cu dovleac și nucă de cocos.

Pot să vă spun că a dispărut rapid din tavă, doar ce am salvat câteva porții pentru poze.

Ingrediente
  • 5 ouă medii
  • 5 linguri zahăr(100 g)
  • 500 g dovleac plăcintar, ras
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1/2  linguriță scorțișoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 125 ml ulei de măsline
  • 125 g făină
  • 50 g pesmet
  • 50 g nucă de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare

Porții: 24

Timp de preparare: 60 minute

Dimensiuni tava de copt: 23/36 cm

Mod de preparare
Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.
Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.
Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, pe rînd: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul.
Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decăt la un chec obișnuit.
Îmi place să combin la prăjituri făina cu pesmet, îmi lasă mie impresia că texturile prăjiturilor sunt mai aerate.
De data aceasta și nuca de cocos a avut un rol important în a rezulta o textură mai aerată.
Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac.
Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.
O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.
Să vă fie de folos!
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
pizza-casei-6
Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-8
IMG_8487
Cartofi-umpluti-cu-carne-tocata-in-sos-de-rosii-5
Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-7
Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-8
Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-10
Chiftele-ton-ciuperci-8
Prajitura-Revani-cu-mure-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!