De când am văzut pe facebook postarea Nicoletei Neagu, am știut că aceste clătite cu brânză telemea și mălai vor fi fix pe gustul meu, așa că nu am stat mult pe gânduri și le-am preparat. Eu am potrivit cantitățile și ingredientele după gustul meu și pot să vă spun că au mers de minune, calde, cu cârnați afumați, jumăr și niște ceapă roșie. Reci nu ne-au plăcut, dar le-am reîncălzit ușor, n-au rămas nemâncate. Cred că sunt bune și umplute cu diverse creme de brânză și cu smântână, le voi încerca data viitoare în această combinație.
Ingrediente
  • 3 ouă
  • 200 g mălai
  • 100 g făină
  • 350 g brânză telemea de vacă(veche)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri apă minerală
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 25 g unt

Porții: 6

Timp de preparare: 40 minute

Mod de preparare
Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu praful de copt.
Va ieși o compoziție groasă, pe care o vom dilua treptat cu laptele rece.
Adăugăm lapte, până obținem o compoziție ușor cursivă, dar  mai groasă decât la clătitele clasice.
Potrivim gustul cu puțină boia de ardei, asta opțional, sau se pot adăuga alte condimente agreate de fiecare.
Lăsăm compoziția de clătite cu brânză telemea și mălai să se odihnească aproximativ 30 de minute, pentru a se hidrata mălaiul, apoi, încingem tigaia, adăugăm și câte puțin unt pentru gust și luciu și punem câte un polonic din compoziție, pe care o întindem ușor cu dosul polonicului.
Eu am folosit o tigaie Regis Stone, cu efect de piatră încinsă, pe care am îndrăgit-o foarte mult.
Rumenim clătitele pe ambele părți, întorcându-le cu o spatulă, sau chiar învârtindu-le în aer, merg foarte bine și așa.
Urmărim să nu se rumenească foarte rău, că devin uscate, sunt mai bune ușor umede la interior.
Sunt bune și de efect, aceste clătite cu brânză telemea și mălai, vă recomand, cu drag, rețeta!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!