Am văzut acest gen de musaca din piure de cartofi cu varză și carne tocată, la Vlăduț, bucătarul de la Neatza și mi s-a părut tare interesantă combinația, așa că nu am stat prea mult pe gânduri și am preparat-o, dar în stilul meu.

Pot să vă spun că ne-a plăcut, în special gustul de cartofi cu varză, a fost ceva inedit pentru noi.

 
Ingrediente
  • Pentru piure:
  • 500 g cartofi albi
  • apă cât să fie acoperiți
  • sare după gust
  • 50 g unt
  • 120 ml lapte fierbinte
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • Pentru umplutura de varză:
  • 1 varză mică, sub 1 kg
  • 2 cepe
  • 120 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 150 g pastă de roșii
  • 1 legătură mărar
  • 250 g bacon afumat(opțional)
  • Pentru umplutura de carne:
  • 500 g carne tocată(vită+porc)
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia, roșu
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei+1 lingură apă
  • 150 g pastă de roșii
  • În plus:
  • 50 g parmezan sau cașcaval

Porții: 6

Timp de preparare: 90 minute

Mod de preparare
Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme.
Îi scurgem de apă, îi pasăm împreună cu untul, adăugând și laptele fierbinte.
Tocăm pătrunjelul verde, iar frunzele de busuioc le rupem mărunt și le adăugăm în piure.
Pentru umplutura de varză, preparăm o varză călită în modul clasic, adăugând, opțional și puțin bacon afumat.
Deci, călim ceapa tocată solzișori, în ulei, adăugăm baconul tăiat în fâșii mici, apoi varza, de asemeni tocată, 2-3 foi de dafin, un praf de cimbru și o lăsăm să se prepare până începe să se pătrundă ușor.
Adăugăm pasta de roșii, o mai lăsăm pe foc 15 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare, piper și cimbru, apoi, cu 5 minute înainte de stingerea focului, adăugăm mărarul tocat.
Avem grijă ca varza să rămână ușor crocantă, aldente.
Pentru umplutura de carne tocată, înăbușim ceapa și morcovul, tocate mărunt, in ulei cu apă, iar când sunt bine pătrunse, adăugăm carnea tocată și o amestecăm intens să se desfacă bine.
Adăugăm sare, piper, cimbru, usturoiul răzuit, iar când este bine pătrunsă, adăugăm pasta de roșii și ardeiul tocat în cuburi mici.
Eu adaug ardeiul mai spre final să rămână ușor crocant.
După stingerea focului, adăugăm și pătrunjelul tocat.
Intr-un vas termorezistent, încăpător, asamblăm musacaua, punând un strat de piure, unul de varză, iar piure, strat de carne tocată si culminăm cu piure, iar deasupra răzuim puțin parmezan, sau cașcaval.
Avem grijă să scurgem varza și carnea tocată de surplusul de grăsime, înainte de a asambla musacaua, doar dacă ni se pare grăsime multă.
Dăm musacaua la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade, apoi o servim caldă, cu murături.
Mie mi-a plăcut această musaca din piure de cartofi cu varză și carne tocată, sper să vă placă și vouă!
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10
ciorba-fasole-afumatura-porc-7
Ciorba-perisoare-zeama-varza-6
Prajitura-iaurt-mere-multicooker-9
pizza-bread-8
ciorba-de-loboda-6
Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-10
placinta-branza-visine-11
salata-asortata-de-legume-si-fructe-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!