Postat: 14 noiembrie 2016 - Pui - comentarii

Îmi place să prepar ostropel de pui, în special vara, cu pui fraged de curte și usturoi proaspăt din grădină.

De data aceasta nu am avut niciunul din ingredientele amintite, însă tot am încropit un preparat bun, de ne-am lins pe degete.

Iar servit cu mămăliguță caldă a fost de-a dreptul delicios.

Ingrediente
  • 1 kg copănele de pui
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei dulce
  • 2 căpățâni de usturoi, mai mici, sau una mare
  • 1 ceapă
  • 200 ml vin alb demisec
  • 400 g roșii decojite în sos de roșii
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 120 ml ulei

Porții: 6

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare
Condimentăm copănelele de pui cu sare, piper și boia de ardei și le rumenim pe toate părțile în ulei încins.
Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul acesteia, călim ceapa tocată solzișori împreună cu 3-4 căței de usturoi, tocați rondele.
Picurăm din când în când și câte puțină apă fierbinte, pentru a scăpa de gustul acela de prăjeală.
Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm copănelele de pui peste ea, 2 foi de dafin și vinul și le lăsăm să fiarbă la foc scăzut, până se evaporă alcoolul, apoi adăugăm roșiile pasate.
Mai lăsăm ostropelul de pui pe foc aproximativ 15 minute, timp în care adăugăm restul de usturoi tocat rondele și-i potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Servim ostropelul de pui cu mămăliguță caldă și cu mare poftă.
Să vă fie de folos!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Salata-de-pui-cu-paste-si-porumb-4
negresa-gem-caise-nuci-fulgi-migdale-6
Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-9
gogosari-in-otet-8
Bilute-din-piscoturi-nuca-si-ciocolata-10
Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-9
Ciorba-acra-cartof-tarhon-7
peltea-de-gutui-si-mere-9
tocana-olteneasca-maruntaie-pui-ardei-copt-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!