Postat: 08 noiembrie 2016 - Pui - comentarii
Băieții mei adoră friptura de pui, șnițelele, chiftelele și în general preparatele din carne. De fiecare dată încerc să le combin în așa fel încât să aduc ceva în plus față de data trecută, iar aceste pulpe de pui în crustă de muștar au primit notă maximă, cu plus, chiar. Bine, nu e o crustă șimplă de muștar, ci un fel de aluat pentru șnițele, dar predominant este muștarul. Ușor picante, foarte crocante la exterior și suculente la interior, așa au ieșit aceste pulpe de pui în crustă de muștar.
Ingrediente
  • 500 g pulpe inferioare de pui
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru crustă:
  • 2 ouă mari
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 linguriță muștar cu hrean
  • sare
  • un praf ghimbir
  • un cățel de usturoi răzuit
  • 1 lingură făină
  • În plus:
  • 150 g făină, pentru pudrat
  • 150 g pesmet

Porții: 8

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare
Îndepărtăm pielea de pe pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper.
Amestecăm bine ouăle cu muștarul, usturoiul răzuit, o lingură  de făină, sare și condimente, după gust și omogenizăm bine amestecul.
Trecem pulpele mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și muștar și imediat prin pesmet.
Le prăjim în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Nu trebuie să fie focul prea tare, pentru a nu se rumeni rapid și a rămâne crude la interior, dar nici încet, pentru a nu se îmbiba crusta cu ulei.
Le servim calde, cu garnitura preferată și o salată sau murături, cu brânzeturi chiar.
Sunt bune și reci aceste pulpe de pui în crustă de muștar, sau se pot reîncâlzi, la microunde.
Să vă fie de folos!
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Briose-aperitiv-cu-orez-10
omleta-cu-cartofi-rasi-8
prajitura-Carpati-8
Chec-marmorat-cu-glazura-de-ciocolata-9
mancare-taraneasca-cartofi-bacon-gogosari-murati-7
cozonac-fara-framantare-10
biscuiti-cu-aroma-de-lamaie-8
prajitura-rasturnata-cu-prune-si-nuci-caramelizate-9
traditie-gastronomie-romaneasca-1
Arhive
error: Conținutul este protejat!