Din capitolul „văzut, plăcut, testat”, am preparat o ruladă aperitiv cu legume, brânzeturi și șuncă presată, cu care mi-am răsfățat familia și pe care, băieții mei  m-au rugat s-o repet, pentru că a fost fix pe gustul lor.

Interesantă este foaia de ruladă, cu legume rase, verdeață și ouă, ușor dulceagă și ușor picantă, dar și aspectuoasă, pentru că o mâncare, fie ea cât de bună, darcă nu are și un aspect plăcut, parcă nu te îndeamnă s-o mănânci.

Ingrediente
  • Pentru foaia de ruladă:
  • 5 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • Pentru umplutură:
  • 200 g brânză tartinabilă
  • 200 g mozzarella rasă
  • 1 ardei capia
  • 150 g șuncă presată
  • câteva frunze de busuioc pentru ornat

Porții: 8

Timp de preparare: 45 minute

Dimensiune tava de copt: 26,5/36 cm

Mod de preparare
Începem prin a amesteca ouăle cu câte un praf de: sare, piper, cimbru și busuioc.
Puteți pune condimentele care vă plac, chiar și o boia de ardei.
Curățăm cartofii și morcovii și îi dăm pe răzătoarea mare.
Dacă nu vă place rulada ușor dulceagă, puneți mai puțini morcovi și mai mulți cartofi.
Curățăm ceapa și o tocăm în solzișori fini.
Tocăm și pătrunjelul și amestecăm toate aceste ingrediente, cu ouăle bătute.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem compoziția de ruladă în ea.
Coacem foaia de ruladă în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, până începe să se rumenească bine pe margini.
Scoatem foaia de ruladă din cuptor, o lăsăm 1-2 minute să se tempereze, apoi întindem brânza tartinabilă peste ea, presărăm cubulețe de ardei capia, apoi mozzarella și felii foarte subțiri de șuncă presată.
Eu le procur de la Lidl, îmi plac pentru că sunt foarte subțiri, nu aș reuși să le tai așa.
Mai presărăm puțină mozzarella rasă și rulăm, ajutându-ne de hârtia de copt.
O desprindem ușor, pe măsură ce rulăm preparatul.
Presăm ușor rulada aperitiv cu legume, brânzeturi și șuncă presată, pentru a-i da forma rotundă, presărăm deasupra ei puțină mozzarella și o dăm din nou la cuptor pentru maxim 10 minute, să se gratineze frumos.
Presărăm pentru decor câteva frunze de busuioc rupte.
Noi am servit-o caldă, cu puțin ketchup, dar a fost la fel de bună și rece, deci merge la fix și pentru pachetul de serviciu.
Sper să vă încânte rețeta mea de ruladă aperitiv cu legume, brânzeturi și șuncă presată și să o încercați cu încredere!
Sursa de inspirație: ChefClub
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!