M-au înnebunit de poftă, bucătărașii mei dragi, cu acest gen de ruladă în sezonul trecut, așa că am încropit și eu una, cu condimentele care ne plac.

A ieșit o ruladă din fleică de porc la cuptor, foarte fragedă, suculentă la interior și rumenă la exterior, care a mers de minune servită cu muștar, alături de o garnitură de cartofi.

De sărbători voi repeta rețeta și văd eu cum o mai combin.

Ingrediente
  • 1,5 kg fleică de porc, nu foarte grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • pudră de ghimbir
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 200 ml vin roșu

Porții: 8

Timp de preparare: 120 minute

Mod de preparare
Trebuie să alegem carnea nu foarte grasă, dar nici foarte slabă, ușor împănată să fie.
Nu trebuie să fie nici foarte groasă, ca să o putem rula.
Așezăm canea pe blatul de lucru și o crestăm ușor doar pe partea care va veni la interior.
O condimentăm cu condimentele enumerate în lista de ingrediente, iar printre crestături, introducem rondele mici de usturoi(2 căței)
Rulăm carnea cât de strâns putem și o legăm cu șnur sau sfoară de bucătărie.
Eu am legat-o cu acele șnururi de silicon, care s-au cam desfăcut pe parcurs și mi-au dat de furcă.
Am zis că dacă le am să le folosesc, nu? 😀
A trebuit s-o mai leg ulterior și cu sfoară.
Condimentăm rulada și pe deasupra și o lăsăm la rece 2-3 ore, sau de pe o zi pe alta, pentru a pătrunde sarea și condimentele bine în carne, dar dacă nu avem timp, merge preparată și imediat.
Așezăm rulada în tavă și turnăm peste ea un amestec din ulei, apă și vin roșu.
Eu am pus vin de țară.
Nu punem ulei prea mult, pentru că va mai lăsa și ea grăsime.
Adăugăm în tavă și foile de dafin și usturou feliat și dăm tava la cuptor, pentru aproximativ 2 ore, la 160 de grade.
Din timp în timp, mai întoarcem rulada de pe o parte pe cealaltă și o umezim cu lichidul din tavă.
Noi am servit această delicioasă  ruladă din fleică de porc, cu muștar și pâine de casă, alături de o salată caldă de cartofi.
Foarte fragedă a fost, efectiv se rupea carnea în firicele mii și mii.
Sper să vă placă rețeta mea de  ruladă din fleică de porc la cuptor și să o încercați cu încredere!
 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!