Sunt niște biscuiți ușor crocanți, cu o puternică aromă de lămâie, aromă ce îmi place mie tare mult.

Bineînțeles că aroma o putem alege în funcție de preferințe, eu ador vanilia și lămâia, la acest gen de biscuiți.

Nu sunt foarte dulci, acești biscuiți cu aromă de lămâie, dar se mai pot pudra cu zahăr, la final.

Eu i-am preferat simpli.

Ingrediente

  • 1 ou de mărime medie
  • 150 g unt(82%)
  • 75 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie rasă fin
  • 3 fiole esență de lămâie(3×8 ml)
  • un praf sare
  • 325 g făină + 25 g

Porții: 30

Timp de coacere: 20 minute

Mod de preparare

Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența.
Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră până devine ușor spumos, apoi adăugăm oul și omogenizăm compoziția.
Încorporăm, treptat, făina și frământăm un aluat destul de nisipos la început, dar care se va uniformiza pe parcurs, deci să nu ne speriem. 🙂
Adăugăm făină atât cât să se lege aluatul, nu trebuie să ne iasă un aluat prea ferm, el se va întări suficient la frigider, ținut cel puțin o oră.
Eu am folosit făină de țară, fară aditivi sau alte adaosuri.
După ce lăsăm aluatul la frigider cel puțin o oră, îl întindem pe masa de lucru, ușor înfăinată, într-o foaie subțire de 5-6 mm și îl decupăm cu forma de biscuiți.
Resturile de aluat rămase în urma decupajelor, le frământăm din nou și formăm o altă foaie, pe care o decupăm cu forma de biscuiți și tot așa, până ne rămâne foarte puțin aluat pe care îl aplatizăm și formăm și din el un biscuit.
Așezăm biscuiții cu aromă de lămâie, în tava tapetată cu hârtie de copt și îi coacem pentru maxim 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade.
Sunt foarte buni acești biscuiți cu aromă de lămâie, ușor crocanți, mai ales în prima zi, apoi se mai frăgezesc, mai ales dacă sunt păastrați în recipiente închise.
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?