Ador genul de covrigei sau biscuiți sărați, îmi plac mai mult decât cei dulci, iar cum în perioada aceasta am dispus și de niște jumări, am preparat  acești covrigei cu jumări și chimen, ușor picanți și crocanți.

Merg de minune printre aperitivele unei mese, sau sunt chiar perfecți de luat la pachet, de ronțăit în fața PC-ului sau TV-ului.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 250 g pastă de jumări
  • 150 g iaurt cremos
  • 550 g făină
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • un praf piper
  • un praf sare
  • semințe de chimen
  • un vârf cuțit bicarbonat
  • 1 plic praf de copt(10 g)

Porții: 65

Timp de preparare: 15 minute

Timp de coacere: 15 minute

Mod de preparare

Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate.
Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere.
Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai puțin semințele de chimen) și le amestecăm.
Adăugăm, apoi, iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul, pasta de jumări și omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
Frământăm un aluat elastic, nu prea ferm, dar nelipicios.
Adăugăm făină atât cât aluatul să devină omogen și nelipicios, nu trebuie să fie un aluat ferm ca de pâine.
Acoperim aluatul cu o folie și îl dăm la frigider pentru o oră, sau urmărim până se întărește ușor.
După acest interval de timp, împărțim aluatul în două părți.
O parte o lăsăm în continuare la frigider, iar cealaltă parte o întindem într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime și decupăm covrigeii, cu forma specială.
Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu câțiva stropi de lapte sau apă și un praf de sare și presărăm semițe de chimen peste ei.
Coacem covrigeii cu jumări și chimen pentru 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos și devin ușor crocanți.
După ce scoatem prima rundă de covrigei din cuptor, întindem și a doua foaie de aluat și decupăm restul de covrigei, apoi îi coacem ca și pe primii.
Sunt foarte buni acești covrigei cu jumări și chimen, atât calzi, cât și reci, alături de un ceai sau un iaurt, dar pot fi strecurați și printre aperitivele unei mese de sărbătoare.
Se pot condimenta după gustul fiecăruia, mie îmi plac în mod deosebit cu chimen și nucșoară.
Să vă fie de folos.

 

Etichete: , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!