Postat: 27 decembrie 2016 - Prăjituri - comentarii

Pentru că eclerele sunt preferatele soțului meu, m-am gândit să-i prepar de data aceasta niște mini choux a la creme, că-s mai delicate și mai de efect.

Au ieșit pur și simplu minunate și s-au evaporat rapid.

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 2 căni apă
  • 125 g unt(82%)
  • 2 căni făină
  • 6 ouă medii
  • un praf sare
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 4 gălbenușuri
  • 1 l lapte
  • 150 g zahăr cu aromă de vanilie
  • 150 g făină
  • un praf sare
  • 125 g unt(82%)
  • 100 g ciocolată amăruie

Porții: 60

Timp de preparare: 60 minute

Timp de coacere: 35 minute

Mod de preparare

Menționez că am folosit ca măsură principală, o cană de 200 ml.
Pentru coji, punem într-un vas, pe foc apa, untul și un praf de sare, iar când untul se topește și lichidul începe să clocotească, adăugăm toată făina și amestecăm intens, până când aluatul devine omogen.
Stingem focul, dăm aluatul la rece, iar când este complet răcit, încorporăm ouăle, unul câte unul, omogenizând bine compoziția, după fiecare ou adăugat.
Adăugăm și esența și dăm aluatul la frigider, acoperit, pentru 20-30 de minute.
După acest interval de timp, cu ajutorul unui posh, formăm rotocoale în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2 cm, unul de altul.
Coacem cojile pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, sau în funcție de cum își cunoaște fiecare cuptorul.
Nu deschidem ușa cuptorului decât după 5 minute de la stingerea focului, pentru a se păstra cojile ferme.
Pentru cremă, frecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, apoi le diluăm cu puțin lapte rece și încorporăm făina.
Restul de lapte îl adăugăm fierbinte, picurându-l treptat peste compoziția de gălbenușuri și amestecând intens, pentru omogenizare.
Fierbem crema la foc mediu, amestecând continuu în ea, până se îngrăașă ca o budincă, apoi o împărțim în două părți egale.
În prima parte vom adăuga imediat, ciocolata topită împreună cu 25 g unt, iar în a doua parte, vom adăuga după răcire, 100 g unt moale, ușor spumat.
Tăiem câte un capac de la cojile de mini choux a la creme și cu ajutorul unui posh, le umplem cu cele două creme, alternându-le să se vadă frumos.
Așezăm căpăcelele peste creme și le pudrăm cu zahăr.
Mie mi se par mai elegante decât eclerele aceste mini choux a la creme, așa că le prefer, mai ales pentru o masă de sărbătoare, unde se intercalează perfect printre celelalte prăjituri.
Sper să vă placă rețeta mea de mini choux a la creme și să vă fie de folos!

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive