Am văzut acest gen de desert cu ciocolată amăruie și lapte condensat, cu ceva timp în urmă, pe blogul lui Adi Hădean, iar acum, l-am preparat și eu și am umplut niște minitarte cu el, pentru că am descoperit delatte.ro, prin intermediul Găbiței de la Papa bun, care  m-a provocat să testez câteva din produsele lor și pe care, deja le ador.

Au avut mare trecere la băieții mei, aceste minitarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată, mai ales pentru că le-am aromat cu esență de mentă, iar aluatul minitartelor este unul foarte fraged.

Cojile minitartelor le-am copt pe flacăra de la aragaz, cu ajutorul unei forme speciale, dar se pot coace și în cuptor, în formele speciale, sau în cele de brioșe,  dacă nu dispuneți de acea formă specială.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt(65%)
  • 50 g untură de porc solidă
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahăr cu aromă de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf sare
  • 650 g făină de țară
  • Pentru cremă:
  • 410 g lapte condensat
  • 300 g ciocolată amăruie(74% cacao)
  • 1 linguriță esență de mentă
  • fulgi de migdale pentru decor

Porții: 30

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul.
Trebuie să vă spun că mi-am aromatizat zahărul, punând boabele de la două păstăi de vanilie într-un recipient cu capac, în care am pus 1 kg de zahăr măcinat(pudră) și lăsându-le acolo câteva zile.
Am văzut procedeul acesta la Adina Ciocălău, pe  Carte de Rețete și chiar mi-a plăcut.
Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Adăugăm făină în aluat, până când acesta nu se va mai lipi de mâini frământându-l.
Acoperim aluatul și îl dăm la frigider cel puțin 30 de minute, apoi îl împârțim în biluțe mici, pe care le așezăm pe rând, în formele de minitarte, ale formei de copt, încinsă în prealabil.
La primele minitarte, ungem formele cu puțin ulei, pe urmă nu va mai fi cazul, pentru că aluatul nu se va mai lipi de formă, pe măsură ce aceasta se încinge din ce în ce mai mult.
Biluțele nu trebuie să umple mai mult de 2/3 din formă, ca să nu dea pe dinafară când sunt presate.
Ne vom da seama pe parcurs, cam cât aluat încape în formele de minitarte.
Coacem minitartele, punând forma pe flacără la intensitate medie spre mare și întorcând-o de pe o parte pe cealaltă, până când acestea se rumenesc atât la exterior, cât și la interior.
Mie mi-au ieșit 70 de minitarte, din care am umplut doar 30 cu crema de lapte condensat și ciocolată, restul le voi păstra în pungă de hârtie, în cămară și le voi umple altădată cu o altfel de cremă.
Pentru cremă, rupem ciocolata în bucăți mai mici și o punem într-un vas cu pereți dubli.
Peste ciocolată, adăugăm laptele condensat și punem vasul pe foc, amestecând continuu în el, până când ciocolata se topește și se omogenizează compoziția.
Înainte de a ridica vasul de pe foc, adăugăm și esența de mentă.
Cu ajutorul unui posh, umplem minitartele cu crema de lapte condensat și ciocolată, cât încă este caldă și le decorăm cu fulgi de migdale.
Le dăm la rece până în momentul servirii.
Eu pun minitartele cu cremă de lapte condensat și ciocolată în cutii de plastic, cu capac și le păstrez la figider.
Vă recomand cu drag, atât rețeta de minitarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată, cât și laptele condensat de la delatte.ro, care mie personal mi se pare foarte bun, atât calitativ cât și la preț!
Să vă fie de folos!
Multtzu, Gaby, pentru așa provocare dulce! <3

 

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!