De când am văzut o astfel de plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, la Papa Bun, am poftit la ea, pentru că am știut că este fix pe placul nostru și am salvat rețeta.

Iar acum, iată că ne-am satisfacut din plin pofta, pentru că i-a venit rândul și am preparat-o in cantitate mare, să ne săturăm.

Este foarte bună și sățioasă, servită caldă, simplă sau cu ketchup, o recomand cu mare drag!

Papa bun, mulțumesc frumos pentru rețetă! <3

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 plăcinte(28 cm diametrul):
  • 750 g cartofi
  • 150-200 g făină
  • 3 ouă medii
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • pătrunjel verde
  • Pentru umplut:
  • cașcaval
  • șuncă presată
  • gogoșari murați
  • În plus:
  • puțin ulei de măsline

Porții: 8

Timp total de preparare: 45 minute

Mod de preparare
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare.
Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când.
Când sunt fierți, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece, îi lăsăm să se răcească bine și îi curățăm.
Îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm puțină sare, busuioc uscat, piper, 1/2 legătură de pătrunjel verde, ouăle și omogenizăm compoziția.
Adăugăm apoi făină, atât cât să obținem un aluat legat, omogen.
Eu l-am lăsat ușor lipicios, pentru că nu am vrut să adaug prea multă făină.
Pregătim restul ingredientelor feliindu-le: cașcavalul, șunca presată și gogoșarii.
Nu am dat o cantitate la aceste ingrediente, rămâne la latitudinea fiecăruia cât pune.
Împărțim aluatul în patru.
Prima foaie de aluat, o întindem direct în tigaia ușor încinsă în prealabil și unsă cu puțin ulei.
Eu mi-am uns mâinile cu ulei, pentru a putea prelucra foaia de aluat.
Peste foaie, așezăm mai întâi felii de cașcaval, apoi felii de șuncă și de ardei și iar felii de cașcaval.
Eu am optat pentru a pune două rânduri de cașcaval și unul de șuncă, dar fiecare poate alege cum pune ingredientele.
Cea de-a doua foaie, am întins-o pe un platou de dimensiunea tigăii și ușor înfăinat, pentru a nu se lipi foaia de el.
Apoi am răsturnat-o cu ușurință peste restul ingredientelor din tigaie.
După răsturnare, o mai modelăm pe margini să se lipească de cealaltă foaie și să se întindă bine.
Acoperim tigaia cu un capac și coacem plăcinta pentru 5-6 minute pe prima parte, la foc mic, ușor spre mediu.
O scoatem apoi pe un platou, înclinând ușor tigaia și o împingem cu o spatulă, așa încât partea coaptă să vină pe platou, apoi așezăm tigaia peste ea și o întoarcem imediat, invers, ținând cu mâinile și de platou și de tigaie.
Coacem plăcinta la tigaie cu aluat de cartofi pentru alte 5 minute și pe cea de-a doua parte.
La fel procedăm și cu cea de-a doua plăcintă.
Să știți că este bună și rece, această plăcinta la tigaie cu aluat de cartofi, luată chiar la pachet, însă aveți grijă să nu faceți aluatul prea tare.
Noi am servit-o cu ketchup, ca pe pizza.
Să vă fie de folos!

 

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!