Postat: 14 februarie 2017 - Aperitive - comentarii

Acești cârnăciori în foietaj, reprezintă pentru mine aperitivul cel mai la îndemână, pe care nu ezit să-l prepar aproape la fiecare masă festivă și nu numai.

Sunt gustoși, sunt aspectuoși, se prepară rapid cu puține ingrediente și la îndemâna oricui.

Cârnăciorii îi prefer ușor picanți și semiafumați, iar ketchupul dulce-picant.

De data aceasta vă prezint rețeta simplă cu aluat de foietaj din comerț, dar de cele mai multe ori îmi prepar singură aluatul, chiar dacă nu iese la fel de înfoiat ca cel din comerț, dar este mai sănătos și satisfacția este mai mare când este preparat în casă.

Rețeta aluatului meu de foietaj o găsiți aici.

Ingrediente

  • 400 g aluat de foietaj
  • 500 g cârnăciori subțiri
  • ketchup
  • 1 gălbenuș de ou
  • un vârf cuțit sare
  • 1/2 linguriță cu lapte
  • semințe de susan
  • semințe de chimen

Porții: 30

Timp total de preparare: 30 minute

Mod de preparare

Desfacem aluatul și îl întindem pe masa de lucru, atât cât este el împachetat, fără a-l mai alungi.
Îl ungem cu ketchup, presărăm semințe de susan, de chimen sau de care dorim și îl tăiem în fâșii lungi, atâtea câți cârnați avem. În cazul meu, 11 fâșii.
Rulăm fâșiile de aluat peste cârnați, în formă de spirală, având grijă ca la capete să fie ușor lipite, pentru a nu se desface în timpul tratamentului termic.
Așezăm cârnăciorii în foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu puțină sare și 1/2 linguriță lapte și presărăm semințe peste ei.
Dăm tava la cuptor până când cârnăciorii în foietaj sunt frumos rumeniți, aproximativ 15-20 de minute, la 190 de grade.
Îi lăsăm să se tempereze ușor și îi porționăm în trei sau în patru, arată mai aspectuoși așa în porții mici.
Pot fi serviți atât calzi cât și reci, simpli, cu muștar, sau cu diverse sosuri, sunt buni oricum.

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive