Tare bun un astfel de grill în bucătărie, mai ales în anotimpurile reci, când nu ne permite timpul să ne delectăm cu clasicele grătare!

Însă acest grill este ceva mai deosebit decât grillurile clasice, mai ales prin învelișul special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, care nu lasă ingredientele să se lipească și le ajută să-și pastreze proprietățile și calitățile nutritive. Grosimea de 4 mm face ca tigaia Regis Stone Griddle Pan să fie foarte rezistentă la zgârieturi și durabilă.

Baza, realizată din oțel inoxidabil, asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii, pe toată suprafața tigăii. Astfel, mâncarea se gătește perfect, fără să se ardă, iar curățarea ei se face cu foarte mare ușurință.

Carcasa, realizată din aluminiu forjat, asigură o conductibilitate termică excelentă și garantează rezistență și durabilitatea tigăii Regis Stone Griddle Pan.

De data aceasta l-am testat cu niște legume pe care le-am servit cu un delicios sos de ciuperci cu brânzeturi și crutoane aromate.

Au fost de-a dreptul delicioase aceste legume la grill, cu sos de brânzeturi și crutoane aromate!

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ardei multicolori
  • 1 crenguță roșii cherry
  • Pentru sos:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 400 ml smântână dulce de gătit
  • 200 g brânză cremoasă cu verdețuri
  • 200 g gorgonzola picantă
  • 250 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • piper alb, măcinat
  • nucșoară
  • sare
  • frunze proaspete de busuioc
  • Pentru crutoane, rețeta aici.

Mod de preparare
Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime.
Curățăm ardeii și îi tăiem în patru părți, apoi fiecare parte o tăiem pe jumătate, să fie cât de cât de mărimea rondelelor de dovlecei.
Nu condimentăm legumele cu nimic, pentru a nu elimina apa din ele, în timpul tratamentului termic.
Încingem grillul, așezăm legumele pe el, câte încap și le lăsăm aproximativ 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc ușor, dar urmărim să nu se pătrundă prea mult.
Pentru sos, punem untul și uleiul la încins și călim ceapa împreună cu ciupercile bine scurse.
Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust, apoi le trecem prin blender.
Aducem smântâna la punctul de fierbere, apoi desfacem brânzeturile în ea, omogenizând bine compoziția și adăugăm ciupercile și ceapa trecute prin blender.
Punem din nou vasul la foc mic și asezonăm sosul cu sare, piper și nucșoară, după gust, precum și cu frunze proaspete de busuioc, rupte mărunt și usturoi răzuit.
Lăsăm sosul să fiarbă pentru un clocot maxim două, nu mai mult.
Servim aceste legume la grill, cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, atât calde, cât și reci, sunt bune în ambele variante.
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive