Rețete de clătite cu mere mai am pe blog, dar aceasta este una mai specială, cu care particip la campania Gătim românește și fără gluten cu Schar, inițiată de Schar și Celiaci.ro, menită să vină în sprijinul persoanelor cu intoleranță la gluten, adunând într-un album, o serie de rețete cu ingrediente fără gluten.

Iar cei de la Schar și Celiaci.ro, au și o surpriză pentru vizitatori, un frumos concurs prin care puteți câștiga produse Schar, votând rețeta preferată din acest album.

Așadar cu un clic pe link(pe cuvântul album de mai sus) și like la rețetele preferate, lăsând și un comentariu la postare, puteți câștiga niște ingrediente sănătoase, fără gluten.

 

Ingrediente

Porții: 10

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Spălăm bine merele și le dăm pe răzătoare, cu coajă cu tot, că acolo sunt vitaminele.
Decojim bananele, le rupem în bucăți și le adăugăm în recipientul blenderului împreună cu puțin lapte de cocos și le transformăm în piure.
Adăugăm piureul de banane peste merele răzuite, restul de lapte de cocos, drojdia uscată, făina și omogenizăm compoziția.
La clătitele clasice cu mere nu pun drojdie, mai degrabă praf de copt și ceva bicarbonat, dar la acestea, am folosit drojdia uscată de la Schar.
Lăsăm compoziția să se odihnească 30 de minute, timp în care drojdia și făina se hidratează.
Dacă compoziția devine prea groasă, o mai diluăm cu lapte de cocos.
Presărăm și puțină sare și omogenizăm din nou compoziția.
Zahăr nu am pus deloc pentru că au fost merele și bananele suficient de dulci pentru gustul nostru, dar se poate adăuga, după gustul fiecăruia.
Încingem tigaia și o ungem cu puțin ulei, apoi luăm cu un polonic din compoziție și o întindem în tigaie.
Cu dosul polonicului îi dăm formă cât de cât rotundă.
Nu facem clătitele mari, ca să le putem întoarce.
Dacă ungem tigaia cu ulei, clătitele se pot întoarce lejer, prin învârtirea lor în aer.
Le rumenim bine pe ambele părți și le transferăm pe platou.
Sunt foarte bune, dacă vă plac deserturile ușor umede la interior, pentru că acestea așa ies.
Nouă ne plac, dovadă că au dispărut rapid imediat ce au fost preparate.
Au mai rămas doar trei, pentru poza finală :))))
Le servim reci, pudrate cu zahăr.

 

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive