Chiar îmi era dor de gustul unui cheesecake și cum aveam niște brânzeturi prin frigider, n-am mai stat pe gânduri și am încropit rapid un cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine.

E ceva mai complexă rețeta față de un cheesecake simplu, prin natura și complexitatea ingredientelor, însă la așa combinații gustul este divin.

Ingrediente

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (82 %)
  • 500 g brânză cremoasă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 350 g lapte condensat
  • 100 g vișine din compot
  • 100 g stafide în ciocolată
  • 10 g gelatină

Porții: 12

Diametru cheesecake: 24 cm

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare

Mai întâi pregătim stratul de biscuiți.
Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit.
Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.
Tapetăm și pereții laterali, pentru a se desprinde ușor cheesecake-ul.
Dăm tava la rece până pregătim restul ingredientelor.
Mixăm smântâna pentru frișcă până devine fermă, adăugând pe parcurs și zahărul pudră cu aromă de vanilie.
Amestecăm brânza cremoasă cu mascarponele și 2/3 din frișcă.
Brânza cremoasă a fost ușor sărată, așa că nu a mai trebuit să adaug puțină sare pentru accentuarea gustului, dar dacă folosiți o brânză nesărată, neapărat adăugați și un vârf de cuțit cu sare.
Rupem ciocolata în bucăți și o topim la bain marie împreună cu laptele condensat, apoi o lăsăm să se tempereze.
Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi o topim tot la bain marie, amestecând continuu pentru a nu se lipi de pereții vasului, o lăsăm să se tempereze ușor, apoi o încorporăm în crema de brânză, mixând intens, pentru a se dispune uniform în toată crema.
Scurgem vișinile din compot, îndepărtându-le sâmburii, dacă au și le adăugăm în cremă.
Adăugăm și 2/3 din crema de ciocolată, dar din loc in loc, amestecând-o doar puțin, pentru a marmora crema și a rămâne pe alocuri în cantitate mai mare, pentru un gust și un efect mai plăcut.
Atunci când porționăm cheesecake-ul, crema de ciocolată se va prelinge și va da un efect plăcut.
Tot din loc în loc presărăm și stafidele în ciocolată și răsturnăm crema peste stratul de biscuiți.
O nivelăm ușor cu spatula de tort și dăm din nou tava la rece pentru minim 2 ore.
Între timp amestecăm restul de frișcă cu restul de ciocolată și ornăm cu crema rezultată cheesecakeul nostru.
Presărăm și câteva vișine și stafide, iar după ce devine ferm, îl porționăm și îl servim cu poftă alături de cei dragi.
Sper să vă placă rețeta mea de cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine și să vă fie de folos!

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive