Postat: 13 aprilie 2017 - Aperitive - comentarii

Noi preferăm puiul sau curcanul în locul mielului, de Paști, așa că am preparat drob de pui.

Și a ieșit chiar tare bun, mai soft, mai simplu și pe placul alor mei.

Ingrediente

  • 650 g piept de pui
  • 750 g ficat de pui
  • 250 g inimi și pipote de pui
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 25-30 ml ulei
  • 4 ouă fierte
  • 2 ouă crude+2 albușuri

Mod de preparare

Curățăm organele de pui, le clătim bine și le punem la fiert în apă cu puțină sare.
Pieptul de pui îl punem la fiert în alt vas, de asemeni în apă cât să fie acoperit și puțină sare.
Înlăturăm spuma, iar pe parcursul fierberii adăugăm și câte 2 foi de dafin, în ambele vase, pentru un plus de aromă.
Spălăm verdețurile și le tocăm mărunt.
Fierbem ouăle și le decojim.
Când organele de pui și pieptul sunt fierte, le scurgem, le lăsăm să se tempereze și le tocăm mărunt.
Le adăugăm peste verdețurile tocate și le amestecăm, presărând și condimente, după gust.
Încorporăm în compoziția rezultată și ouăle și cele două albușuri, dar și uleiul, pentru a nu ieși drobul de pui prea uscat.
Eu am adăugat aceste două albușuri pentru ca tot le aveam rămase de la o maioneză, dar se poate plusa cu încă un ou, însă albușurile sunt cele care leagă bine compoziția.
Tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt, întindem 1/4 din compoziție la baza tăvii, apoi așezăm ouăle fierte și completăm cu restul compoziției.
Ouăle trebuie să fie bine acoperite, ar fi mers chiar 5 ouă fierte, că tava mea a fost mai lungă.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când drobul de pui începe să se rumenească pe margini.
Îl lăsăm să se tempereze în tavă, apoi îl răsturnăm pe platou și îl putem porționa.
Este foarte bun ca aperitiv și merge servit mai ales cu legume proaspete.
Să vă fie de folos!

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive