Am văzut deseori pe platouri, pe la diverse petreceri, grisine învelite în jambon, sau șunculiță și m-am gândit să le testez și eu, dar nu simple, le-am adăugat și niște felii subțiri de dovlecel să mai diminueze din gustul sărat al jambonului.

Au ieșit tare bune și pentru că am făcut puține, doar așa de test, trebuie să le repet, că sunt de mare efect.

 

Ingrediente

  • grisine
  • felii subțiri de jambon
  • felii subțiri de dovlecel
  • puțină cremă de brânză
  • chimen

Mod de preparare

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon.
Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat.
Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul destul de sărat și interesul este să mai diminuăm din gustul sărat.
Ungem feliile de jambon cu puțină cremă de brânză, presărăm chimen, așezăm feliile de dovlecel temperate, peste ele, le mai ungem cu foarte puțină cremă de brânză și mai presăram chimen, apoi le rulăm împreună pe grisine, lăsând un capăt mai liber.
Așezăm grisinele în mantou de jambon cu dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru maxim 5 minute.
Nu le lăsăm mult în cuptor pentru a nu se înmuia de la zeama dovlecelului, doar atât cât jambonul să se rumenească și să se strângă ușor în jurul grisinelor.
Nu exagerăm nici cu cantitatea de brânză, tot pentru a nu se înmuia grisinele.
Sunt tare bune, mai ales servite cu legume proaspete, dar și simple, servite în fața televizorului, sau a PC-ului.

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive