Am încercat câteva variante de „maioneze de post”, dar pot să vă spun că pasta de avocado folosită ca maioneză de post, mi-a plăcut cel mai mult dintre toate.

Rețeta o știam de mult, de la bucătărașii mei drăgălași, însă nu am testat-o până acum.

Bine, eu am preparat-o după gustul meu, nu am respectat o anume rețetă, acum fiecare poate jongla cu ingredientele după preferințe.

Ingrediente

  • 2 avocado bine coapte
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță muștar cu miere
  • 2 lingurițe muștar cu hrean
  • 1 lingură apă minerală
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Se taie avocado în două, se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida.
Miezul de avocado se pune în recipientul unui blender, împreună cu cei doi căței de usturoi curățați, o lingură de ulei și una de apă minerală și se transformă în pastă.
Se transferă apoi, conținutul din recipient într-un bol, se adaugă muștarul și se freacă cu ulei, atât cât să rezulte o pastă nu foarte subțire, de consistența maionezei.
Se asezonează cu sare și piper alb, iar dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțină zeamă de lămâie.
Acum, ideal ar fi fost să preparăm maioneza fară ca ingredientele să intre în contact cu metale, folosind o lingură de lemn, dar cu tehnica modernă, acest procedeu, chiar dacă este el mai sănătos, nu prea se mai folosește….
Apa minerală am adăugat-o pentru cremozitate și pentru a mai diminua din gustul intens de avocado.
Pasta de avocado folosită ca maioneză de post, este bună la salata orientală, salată de crudități, salată de vinete, etc.

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive