Postat: 09 aprilie 2017 - Pește - comentarii

Inițial am vrut să fac o pizza de post, apoi, fiind dezlegare la pește m-am gândit că este mai potrivită o tartă cu ton.

Bun ar fi fost și niște somon afumat, dar neavând m-am mulțumit și cu tonul, care nouă ne place destul de mult.

A ieșit tare bună, iar aluatul preparat cu apă minerală a fost de notă maximă.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • un vârf linguriță sare
  • 350 g făină
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 150 g file de ton în ulei
  • 1 ceapă roșie
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 3-4 roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • piper
  • ketchup
  • zeamă de lămâie

Porții: 4

Diametrul formei: 24 cm

Timp de preparare:60 minute

Mod de preparare

Pentru aluat, frecăm uleiul cu zahărul și sarea, apoi adăugăm apa minerală și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Frământăm un aluat nelipicios și nu foarte ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie.

Îl întindem în strat subțire în interiorul formei de tartă, îmbrăcând și pereții laterali cu el și îl înțepăm din loc în loc, apoi îl ungem cu puțin ketchup.

Așezăm peste el, alternativ, ingredientele de umplutură: fileul de ton bine scurs și stropit cu zeamă de lămâie, ciupercile bine scurse, jumătăți de rondele de ceapă și de usturoi, frunze de busuioc rupte, rondele de roșii cherry și presărăm piper și oregano.

Coacem tarta cu ton pentru 20 de minute la 180 de grade, apoi o savurăm cu poftă, caldă, sau rece, cu ketchupul preferat.

Este și gustoasă și sățioasă, poate ține loc de orice masă.

 

 

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive