Postat: 03 aprilie 2017 - Aperitive - comentarii

De când am văzut la Medi rețeta Terină cu cașcaval și carne de pui, m-am gândit că așa ceva mi-ar fi de folos, mai ales pentru sandwich-urile de luat la pachet, pentru că aș cuprinde într-o astfel de terină, tot ce aș pune în sandwich-uri și mi-aș scuti timpul, nemaifiind nevoie să stau să feliez toate ingredientele, feliez doar terina, așez feliile între cele de pâine, le introduc la panini maker și gata pachetele.

Dar, pe lângă utilitatea în sandwich-uri, această terină de cașcaval, mai poate fi folosită cu mare succes, printre aperitivele unei mese festive, feliată frumos, sau tăiată chiar în cuburi.

Deci, mulțumesc, draga mea Medi, pentru această rețetă minunată!

Eu am complicat-o puțin, că am vrut să pun de toate în ea, însă a iesit ceva tare bun.

Ingrediente

  • 350 g cașcaval clasic
  • 150 g cașcaval afumat
  • 200 g mozzarella rasă
  • 200 g mușchiuleț file, feliat subțire
  • 100 g măsline verzi, umplute cu ardei
  • 1 ardei gras, roșu
  • 5-6 buc. roșii deshidratate

Porții: 20

Timp de preparare: 35 minute

Mod de preparare

Pregătim o tavă de chec, pe care o tapetăm cu hârtie de copt.
Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă.
A mea nu a fost nici înaltă, nici îngustă, dar până la urmă gustul contează. 🙂
Feliem cașcavalul, dar nu foarte subțire, ardeiul îl tocăm în cuburi, scurgem măslinele, scurgem roșiile deshidratate și le tăiem în bucăți mai mici.
Bineînțeles că ingredientele folosite pot varia în funcție de preferințe, sau în funcție de ce mai găsim prin frigider, la momentul preparării.
Așezăm la baza tăvii felii de cașcaval, alternând pe cele din cașcaval clasic cu cele din cașcaval afumat, apoi presărăm mozzarella rasă, măsline, cuburi de ardei gras  și de roșii deshidratate și iar așezăm un rând de felii din cașcaval.
Urmează feliile de mușchiuleț și tot așa, formăm câteva straturi alternative din ingredientele alese, să avem și gust si culoare și aspect plăcut.
Ultimul strat îl formăm tot din felii de cașcaval, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau până când cașcavalul începe să se topească și va gratina frumos, ingredientele din interior.
Lăsăm apoi terina de cașcaval să se răcească bine, ca să o putem felia frumos.
O păstrăm la frigider în cutii de plastic cu capac, sau dacă dispunem de aparat de vidat, o vidăm pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, asta dacă nu o servim imediat.
Sper să vă placă rețeta mea de terină de cașcaval și s-o încercați cu încredere!

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive