Ne plac mult și clătitele sărate și le prepar adesea fie ca aperitiv fie în diverse combinații cum sunt și acești cannelloni din clătite cu sos de roșii și sos bechamel.

Au ieșit tare buni, umpluți cu carne tocată și legume, apoi dați la cuptor cu sos de roșii și sos bechamel și gratinați cu cașcaval.

 

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • 2 ouă medii
  • 300 ml lapte
  • 200 gr făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • 3-4 fire pătrunjel verde
  • 2-3 fire mărar verde
  • un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri apă minerală
  • 25 gr unt pentru uns tigaia
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr carne de porc tocată
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină țelină, mică
  • 1 ardei gras, roșu
  • 100 gr pastă de roșii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 2-3 fire mărar verde
  • Pentru sos bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 1/2 linguriță zahăr
  • Pentru sosul de roșii:
  • 750 g pastă de roșii cu ardei copți
  • frunze de busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • În plus:
  • puțin cașcaval ras
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite, amestecăm ouăle cu zahărul și sarea, până devin spumoase, adăugăm bicarbonatul și imediat apa minerală, pentru a-l ajuta să se activeze, apoi laptele și făina și potrivim gustul cu piper.
Punem mai multă făină decât la clătitele obișnuite, să iasă mai grosuțe, mai aproape de pancakes.
Bicarbonatul este opțional, dar eu am ales să pun, pentru a conferi clătitelor o textură mai pufoasă, mai aerată.
Adăugăm și verdețurile tocate mărunt și lăsăm aluatul să se odihnească 20-30 de minute, apoi coacem clătitele în tigaia antiaderentă.
Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 28 cm și am uns-o de fiecare dată cu puțin unt topit.
Mi-au rezultat 8 clătite, dintre care am umplut 5 cu carne, iar 3 le-am servit calde, cu brânzeturi.
Pentru umplutură, tocăm legumele și le punem la călit în uleiul încins, adăugând din când în când și câțiva stropi de apă, apoi, când acestea încep să se pătrundă, adăugăm carnea tocată și amestecăm bine totul la foc mediu.
Potrivim gustul cu sare, piper și cimbru, iar când carnea este bine preparată, răzuim usturoiul și adăugăm pasta de roșii.
Mai lăsăm vasul pe foc 5-6 minute, apoi îl dăm la rece și adăugăm verdeața tocată.
Pentru sosul bechamel, punem untul la topit, apoi adăugăm făina, amestecăm bine până se omogenizează și turnăm, treptat, laptele fierbinte, amestecând intens, până se îngroașă ca o ciulama.
Potrivim gustul cu sare, piper alb, măcinat, puțin zahăr și nucșoară, mai lăsăm sosul câteva minute pe foc, apoi stingem focul și lăsăm sosul să se tempereze.
Umplem clătitele cu amestecul de carne și legume și le așezăm într-o formă termorezistentă, în care am pus mai întâi pasta de roșii amestecată cu frunze de busuioc rupte și usturoi răzuit.
Peste clătite, turnăm sosul bechamel și dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute, apoi răzuim cașcavalul deasupra, mai presărăm și câteva frunze de busuioc și o mai dăm la cuptor pentru 6-8 minute, până se gratinează frumos.
Servim acești delicioși  cannelloni din clătite, cu sos de roșii și sos bechamel, alături de o salată, sau murăturile preferate.
Sper să vă placă rețeta mea de cannelloni din clătite, cu sos de roșii și sos bechamel și să vă inspire!

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive