În weekend când suntem cu toții acasă, îmi place să-mi surprind plăcut familia cu câte ceva mai deosebit la mic dejun, cum a fost și această omletă cu șunculiță și ardei în felii de pâine.

Este, așa, ca un sandwich, doar că feliile de pâine trebuie să fie mai mari, mai încăpătoare.

Eu am avut o pâine rotundă și am putut să tai felii mai mari.

Cu ingredientele din interior se poate jongla după gustul fiecăruia.

Ingrediente

  • Pentru trei porții:
  • 3 felii mari de pâine
  • 3 ouă mari sau 4 medii
  • 1 ardei gras, roșu
  • 100-150 g șunculiță țărănească
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • puțin cașcaval ras

Mod de preparare

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm.

Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit.

Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim în untul încins, dar nu mai mult de un minut.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper.
Așezăm feliile de pâine în tigaie și strângem în interiorul lor ingredientele ușor rumenite, apoi turnăm peste ingredientele din interior ouăle, împărțindu-le în mod egal.
Lăsăm frigănelele să se rumenească pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, le întoarcem și le rumenim și pe cealaltă parte.
Cât se rumenesc pe cea de-a doua parte, presărăm deasupra lor, cașcavalul ras pentru a le gratina frumos.
Servim omleta cu șunculiță și ardei în felii de pâine, caldă, alături de legume proaspete, murături sau salată, dar este la fel de bună și rece, luată la pachet.
Miezul de la pâine, rămas, îl putem trece prin ouă bătute( 2 ouă) și facem frigănele, că poate nu sunt suficiente omletele noastre 😀
Sursa mea de inspirație aici.

 

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive