De sărbători sau când este o zi festivă și preparăm friptură mai multă, pe lângă clasicele rețete de fripturi la cuptor sau la grătar, mai încropesc și câte o ruladă, fie din carne tocată cu diverse legume sau ciuperci, fie din fleică de porc, pentru că aceasta este mai împănată.

De data aceasta am adăugat și niște cârnați proaspeți de casă, ușor picanți și tare bună a ieșit rulada.

Ingrediente

  • 2 kg fleică de porc împănată, fără șorici
  • sare
  • piper
  • 1 căpățână usturoi
  • boia de ardei dulce și iute
  • cimbru
  • busuioc
  • măghiran
  • 2-3 foi de dafin
  • 250 ml ulei
  • apă

Mod de preparare

Întindem carnea pe planșeta de lucru și o crestăm din loc în loc.
Dacă are prea multă grăsime, mai îndepărtăm din ea, dar urmărim să o lăsăm mai împănată, ca să rămână mai suculentă după preparare.
Presărăm sare și condimente din belșug peste carne, adăugăm și mici rondele de usturoi prin crestături, așezăm cârnații la un capăt și rulăm fleica cât de strâns, dar cu grijă să nu strivim cârnații, apoi o legăm cu sfoară de bucătărie.
Mai presărăm niște condimente și deasupra ruladei, o înfășurăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și o dăm la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.
Eu am împărțit carnea și am realizat 3 rulade, una mai mare și două mai micuțe.
Le-am preparat ușor diferit.
Ruladele mici le-am rumenit ușor la tigaie, pentru câte 1-2 minute pe fiecare parte, în puțin ulei încins, apoi am adăugat o ceașcă de apă, 1-2 frunze de dafin, 2-3 căței de usturoi, boabe de piper și le-am înăbușit sub capac, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până s-au pătruns bine.
Rulada cea mare am preparat-o așa împachetată, așezată pe grătarul cuptorului, iar sub ea am pus o tavă cu apă.
Am lăsat-o să se prepare înăbușit așa împachetată, aproximativ 90 de minute la 165 de grade, după care am desfăcut-o și am așezat-o în tava scursă de apă și unsă bine cu ulei, alături de cele două rulade preparate la tigaie.
Le-am mai dat la cuptor pentru 15 de minute, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Au ieșit tare fragede, suculente, ușor picante de la cârnați și condimente și le-am servit în special cu muștar, sau murături.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă, că nouă tare mult ne-a plăcut!

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive