Vara când apar dovleceii, îmi place să-i prepar în multe moduri: sub formă de chifteluțe, sub formă de crochete, pane, sau îi includ în diverse sosuri, ciorbe și mâncăruri.

De data aceasta am preparat niște dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos de iaurt și castraveți și au devenit pe loc preferații băieților mei.

Este prima dată când îi prepar în crustă de porumb și nu mă așteptam să aibă așa impact bun.

Iar cu sosul de iaurt și castraveți, au fost de-a dreptul delicioși.

Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 150 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 castravete
  • 1 căpățână usturoi
  • câteva fire de mărar
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline

Porții: 25

Timp de preparare: 40 minute

Mod de preparare

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime.

Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă.

Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel.

Punem într-un bol făina, în altul fulgii de porumb, iar în al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper alb și o lingură de făină, să fie compoziția mai densă.

Trecem rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ou și la final prin fulgii de porumb ușor mărunțiți.

Le prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă când sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe un prosop absorbant.

La varianta pane, rondelele de dovlecel se pătrund mai bine devenind ușor moi, dar la această variantă cu crustă de porumb, rondelele de dovlecel rămân mai ferme și sunt mai crocante.

Pentru sosul de iaurt cu castraveți, curățăm usturoiul și îl pisăm presărat cu sare, apoi îl frecăm cu uleiul de măsline ca la mujdei.

Adăugăm iaurtul și castravetele răzuit, apoi verdeața tocată mărunt.

De regulă se pune doar mărar, dar eu am adăugat și pătrunjel pentru că îmi place amestecul de verdeață proaspătă.

Sper să vă placă și vouă rețeta mea de dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos de iaurt și castraveți și să-i încântați pe cei dragi cu ea!

 

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive