Cred că nu mai e un secret pentru nimeni că cea mai simplă și ușoară înghețată care se poate face acasă, este cea dintr-un singur ingredient, adică înghețata de banane.

Efectiv îngheți bananele rupte în bucăți, apoi le treci prin blender și le servești și așa nu mai poftești la înghețatele din vitrine, cu aromă de banane.

Eu am înnobilat această înghețată cu niște caramel condensat și a ieșit de-a dreptul delicioasă.

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • 1 lingură caramel condensat – Delatte Caramelo
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Decojim bananele, le rupem și le punem în recipientul blenderului.
Adăugăm zeama de lămâie și le pasăm, apoi le amestecăm cu caramelul condensat, până la omogenizare.
Punem compoziția într-un recipient cu capac, pe care îl dăm la congelator, pentru aproximativ 2 ore, apoi putem servi cu mare poftă înghețata de banane cu caramel.
Pentru un plus de gust putem adăuga și frunze de mentă.
Să vă fie de folos!

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive