Acum, pe timp de vară, salatele sunt la mare căutare la noi în familie, fiind preferate și în pachetul pentru pauza de masă de la serviciu.

Și nu ar putea fi transportate mai bine decât în borcane închise ermetic, iar așezate în straturi parcă sunt mai aspectuoase și mai apetisante.

De data aceasta am pregătit o salată de legume cu ouă fierte și brânză telemea, combinația noastră preferată.

Ingrediente

  • Pentru o porție:
  • 2 roșii
  • 1 castravete
  • 4-5 ridichi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1/2 ardei gras, verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 ouă fierte
  • 50-75 g brânză telemea
  • 2-3 frunze de salată verde
  • 2-3 frunze de busuioc
  • puțin oregano uscat
  • Pentru dressing:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine.
Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de apă rece, apoi le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc definitiv și le putem curăța.
Ouăle se vor curăța perfect.
Le curățăm și le tăiem în câte 8 bucăți uniforme.
Legumele spălate bine și scurse le vom tăia în cuburi aproximativ egale, pentru un aspect plăcut.
Salata verde o vom lăsa ultima și o vom rupe, pentru a nu oxida.
Stropim legumele, mai puțin salata, cu dressingul preparat după gust,apoi le așezăm în straturi, pe culori, pentru un aspect mai plăcut și intercalăm printre ele și straturile de brânză tăiată în cuburi și de ouă.
Deasupra vom așeza salata verde, ruptă în bucăți, vom închide bine borcanul și-l vom păstra la rece.
Va fi o masă ușoară, gustoasă și destul de consistentă.

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive