Ne plac mult tartele și plăcintele sărate, iar această tartă cu carne tocată, mozzarella și legume, a fost foarte apreciată și devorată rapid, caldă, cu ketchup pe deasupra.

Mie mi-a plăcut în mod deosebit stratul de legume cu mozzarella, iar data viitoare voi adăuga mai multe legume și mai multă mozzarella.

Ingrediente

  • Aluat de tartă:
  • 1 ou
  • 125 g smântână( 12% grăsime)
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 375 g făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • puțină sare
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg carne tocată( vită+ porc)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 4 grăunți de usturoi
  • 1 lingură pastă de roșii cu ardei copt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • oregano
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 1 ou + 1 albuș
  • 150 g mozzarella
  • câteva frunze de busuioc verde
  • 2 roșii
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • chimen

Porții: 8

Dimensiuni forma de copt( ovală): 31,5/34,5 cm

Timp de preparare: 75 de minute

Mod de preparare

Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată

Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2 căței de usturoi răzuiți.
Stropim legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de prăjeală, iar când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și amestecăm intens pentru a se prepara carnea uniform.
Când și carnea este bine preparată, adăugăm pasta de roșii, apoi condimentele și potrivim gustul de sare.
Lăsăm amestecul la răcit, într-o sită să se scurgă surplusul de grăsime.
Când este răcit, adăugăm pătrunjelul verde, tocat și 2 căței de usturoi răzuiți și omogenizăm compoziția.

Preparăm aluatul de tartă

Amestecăm, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi adăugăm smântîna în care am dizolvat bicarbonatul.
Adăugăm, apoi, untul rece, răzuit, condimentele și făina.
Frământăm rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios.
Îl acoperim cu un bol și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.

Asamblare și coacere tartă cu carne tocată, mozzarella și legume

Întindem aluatul în tava de copt, îmbrăcând și pereții acesteia.
Oprim o parte micuță din el și pentru grilajul de deasupra
La baza aluatului întindem amestecul de carne, apoi răzuim mozzarella deasupra.
Așezăm rondele de roșii, dovlecel și ardei peste ea.

Dăm frumoasa tartă cu carne tocată, mozzarella și legume, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.

 Între timp întindem restul de aluat într-o foaie subțire și modelăm grilajul, cu forma specială de grilaje.
Scoatem tava din cuptor și întindem grilajul deasupra tartei, apoi îl ungem rapid cu gălbenuș de ou, presărăm chimen pe deasupra și dăm din nou tarta la cuptor pentru 10 minute, la 150 de grade, pentru a se rumeni frumos grilajul.
Lăsăm tarta să se tempereze ușor și o porționăm, apoi o servim cu ketchup, sau cu salată, murături, după preferințele fiecăruia.
Noi am servit-o cu ketchup dulce și picant.
Sper să vă placă rețeta mea de tartă cu carne tocată, mozzarella și legume și să vă fie de folos!

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics