Mi-am obișnuit familia ca în diminețile de weekenduri să se delecteze cu ceva mai special la mic dejunurile întârziate, cum ar fi și aceste  frigănele cu felii de pâine toast și cabanos.

Sunt tare de efect, crocante la exterior, și ușor picante la interior, de la cârnați și ketchupul picant.

Merg de minune cu legume proaspete și cu brânzeturi, însă merg și simple, luate la pachet.

Ingrediente

  • 16 felii de pâine toast
  • 8 cârnați cabanos
  • 4 ouă mari
  • 2 lingurițe de muștar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ketchup
  • 150 g pesmet
  • 150 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pregătim ingredientele

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită.
Între timp pregătim celelalte ingrediente.
punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de porumb ușor striviți.
Pregătim două boluri cu câte două ouă amestecate cu câte o linguriță de muștar, o lingură de lapte, una de făină, un praf de sare și unul de piper.

Preparare frigănele cu felii de pâine toast și cabanos

Cu sucitorul de aluaturi aplatizăm feliile de pâine, apoi le ungem pe o parte cu câte puțin ketchup, dulce sau picant, după preferințe.
Așezăm câte o jumătate de cabanos la unul din capetele feliilor de pâine și le rulăm strâns.
Le prindem cu scobitori dacă nu vor să stea așa rulate.
Le trecem prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet, respectiv, prin fulgii de porumb, apoi le rumenim în ulei încins, la foc mediu spre mare.
A nu se înțelege că am trecut aceleași rulouri și prin pesmet și prin fulgii de porumb.
Jumătate din ele le-am trecut prin pesmet și jumătate prin fulgi de porumb, dar se poate opta pentru un singur tip de crustă, după preferință.
Sunt tare bune aceste frigănele cu felii de paine toast și cabanos, mai ales calde, dar și reci pot fi la fel de bine servite și chiar luate la pachet.
Să vă fie de folos!

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics