Chiar dacă mi-au dat mari bătăi de cap pozele, pentru că fiind vară și foarte cald în balconul unde eu mi-am improvizat atelierul foto, înghețata se topește rapid și nu mai pot să imortalizez textura fină și culoarea frumoasă a acesteia, nu puteam să nu postez și să nu împărtășesc cu voi această rețetă minunată de înghețată din caise proaspete cu caise confiate.

De când mă știu, eu sunt fan convins al înghețatelor cu ciocolată, dar descoperind gustul înghețatelor de casă cu fructe proaspete, mi-am schimbat părerea cum că numai înghețatele cu ciocolată ar fi cele mai gustoase.

Gustul înghețatei de față m-a cucerit pe deplin, caisele fiind fructele mele preferate, de vară.

Este o înghețată dulce-acrișoară, iar gustul caiselor confiate adăugate prin ea, a desăvârșit-o pe deplin.

 

Ingrediente

  • 5 caise bine coapte( 350 g fără sâmburi)
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 linguri lapte condensat – Delatte Conde
  • 6 buc. caise confiate
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie

Mod de preparare

Mai întâi pregătim frișca, mixând smântâna împreună cu zahărul vanilat.

Nu trebuie să obținem o frișcă fermă ca pentru prăjituri, ci doar ușor spumoasă.

Caisele bine spălate și scurse, după ce li se îndepărtează sâmburii se stropesc cu zeamă de lămâie și se trec prin blender, apoi prin sită.
Zeama de lămâie are rolul ei în înghețata de fructe, în primul rând pentru ca aceasta să nu facă ace în timpul procesului de înghețare și în al doilea rând, pentru a intensifica culoarea fructelor, nelăsându-le să oxideze după ce sunt pasate.
Dacă sunt mai acrișoare caisele, se va diminua cantitatea de lămâie, să nu avem totuși o înghețată prea acrișoară.
Amestecăm piureul de caise cu laptele condensat, apoi cu frișca, omogenizând bine compoziția și adăugăm prin ea, bucățele mici de caise confiate.
Punem compoziția într-o caserolă cu capac și o dăm la congelator pentru 3-4 ore, apoi o putem servi cu mare poftă.
După cum spuneam, caisele confiate, au desăvârșit gustul înghețatei, fiind ușor acrișoare și parfumate.
Laptele condensat, adăugat în înghețată, i-a sporit cremozitatea și i-a accentuat gustul dulceag.
Sper să vă cucerească și pe voi rețeta mea de înghețată de caise proaspete cu caise confiate, așa cum ne-a cucerit pe noi!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics