Dacă tot mi-au făcut o surpriză dulce cei de la Nestle Desert România, primul impuls a fost să prepar o înghețată de ciocolată cu sos de coacăze și tare bună a ieșit.

Ușor amăruie de la ciocolata Nestle Noir și cremoasă, iar sosul de coacăze duce-acrișor i-a completat gustul peste așteptări de bine, aș putea spune.

Toată vara nu voi mai cumpăra înghețată din comerț, decât în rare cazuri când mă voi regăsi pe la vreo terasă, în rest, îmi prepar înghețata în casă, că prea bună iese.

Ingrediente

  • 205 g ciocolată Nestle Noir
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • Pentru sos:
  • 300 g mix de coacăze
  • 30 g zahăr
  • 100 ml apă

Mod de preparare

Punem într-un vas, pe foc, smântâna pentru frișcă, împreună cu zahărul, dar nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, doar o încălzim atât cât suportă degetul.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o topim în smântâna caldă, amestecând intens până la omogenizare.
Lăsăm compoziția rezultată să se răcească bine, apoi o mixăm până devine cremoasă, încorporăm mascarponele în ea și o transferăm într-o caserolă de congelator.
Adăugăm și câteva coacăze prin ea, o acoperim și o dăm la congelator pentru cel puțin patru ore.
Pentru sos, trecem coacăzele prin blender, apoi prin sită, adăugăm apa și zahărul și le fierbem pentru câteva minute, până obținem un sos omogen.
Trebuie să menționez că sosul meu este ușor acrișor, dacă se dorește mai dulce, se mai adaugă zahăr.
De asemeni înghețata nu este foarte dulce, este ușor amăruie, deci și aici amatorii de dulce mai pot adăuga zahăr sau alt îndulcitor.
Sper să vă încânte rețeta mea de înghețată de ciocolată cu sos de coacăze și să o testați cât încă mai sunt coacăze pe piață!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?