Nu știu dacă este cineva care să nu adore porumbul fiert sau copt, dar eu aș fi în stare să-l servesc dimineața, la prânz și seara :))))

Ai mei îl preferă pe cel copt, eu mai mult pe cel fiert, iar de data aceasta, după ce l-am fiert, l-am înfășurat în felii de prosciutto și l-am mai rumenit puțin la cuptor.

Am văzut mai demult niște poze pe net cu porumb în crustă de bacon și tare am poftit la el.

În bacon cred că iese mai bun, având și grăsime, dar eu am avut prosciutto în frigider, așa că de data asta l-am încercat așa și foarte mult ne-a plăcut.

Ingrediente

  • 4 porumbi cruzi
  • 250 g prosciutto
  • apă
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece.
Le rupem vârfurile că sunt inestetice.
Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă.
Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le vom presa cu un capac direct peste porumbi.
Capacul trebuie să fie mai mic ca să încapă în oală.
Foile de porumb adăugate în vas, ajută porumbul să se pătrundă mai bine și mai rapid, înăbușindu-l astfel.
Lăsăm porumbii să fiarbă la foc mediu, aproximativ 3 ore, sau până când porumbii sunt bine pătrunși.
Pe parcurs, mai completăm cu apă fierbinte.
Îii scurgem apoi, îi lăsăm să se tempereze ușor, apoi îi rupem în două și îi înfășurăm în feliile de prosciutto.
Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 7-8 minute, la 200 de grade, doar atât cât prosciutto să se rumenească ușor și să se strângă în jurul porumbilor.
Presărăm condimente peste ei, sare, acolo unde nu sunt acoperiți de prăsciutto și îi servim cu poftă.

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive