Este o salată gustoasă și sățioasă, potrivită a fi servită în pauza de masă de la serviciu.

Roșiile deshidratate au dat un gust bun salatei, mai ales că am folosit și din uleiul aromat, în care acestea sunt conservate.

Ingrediente

  • 1/4 varză albă
  • 1 morcov
  • 275 g file de ton în suc propriu
  • 5-6 bucăți de roșii deshidratate
  • zeamă de lămâie, după gust
  • 2 linguri ulei de la roșiile deshidratate
  • sare, după gust
  • 4-5 fire de mărar verde

Mod de preparare

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie.
O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor.
Scurgem fileul de ton și îl stropim cu puțină zeamă de lămâie.
Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare.
Tocăm roșiile deshidratate, în cuburi micuțe.
Peste varză, adăugăm mărarul tocat, morcovul și roșiile deshidratate, le amestecăm bine, apoi adăugăm uleiul și din nou amestecăm.
Așezăm salata de varză în borcan, punând stratul de ton la mijloc, pentru un aspect mai plăcut.
Va fi un deliciu, în pauza de masă de la serviciu!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive