Îmi place să-mi surprind familia cu mic dejunuri savuroase, în diminețile de weekend, când se mai lenevește în pat, iar eu am timp să mă joc în bucătărie.

În weekendul trecut, am încropit niște turnulețe din baghetă de pâine, umplute cu diverse ingrediente și învelite în felii subțiri de prosciutto și tare de efect au fost.

N-am știut cum să le denumesc, așa că le-am spus  turnulețe din baghetă de pâine, pentru mic dejunuri savuroase.

Servite cu ketchup și legume proaspete, au fost chiar delicioase.

Ingrediente

  • 1 baghetă de pâine, lungă
  • 150 g șuncă presată
  • 100 g mozzarella
  • 50 g slănină afumată
  • 50 g ciuperci din conservă
  • 4 felii de gogoșari murați
  • 3 ouă
  • piper măcinat
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 50 g unt

Porții: 10

Timp de pregătire:15 minute

Timp de preparare: 15 minute

Mai întâi pregătim ingredientele pentru umplutură.

Într-un bol, amestecăm ouăle ca pentru omletă, dar fără sare, că sunt celelalte ingrediente destul de sărate.

Tăiem în cuburi șunca presată, ardeii și slănina și le adăugăm peste ouă.

Rupem frunzele de busuioc cât mai mărunt, iar mozzarella o dăm pe răzătoarea mare.

Amestecăm totul și asezonăm gustul cu puțin piper.

Pornim cuptorul, să se preîncălzească, la 180 de grade.

Tăiem bagheta în rulouri de 4-5 cm și presăm o parte din miezul fiecărui rulou în jos, formând o bază.

Lăsăm ceva miez și pe lângă cojile baghetelor, cam de 3-4 mm grosime.

Îmbrăcăm fiecare rulou de pâine în câte o felie subțire de prosciutto, pe care o prindem la capete cu câte 1/2 scobitoare.

Ungem o tavă cu unt și așezăm rulourile de baghetă în ea.

Punem în interior câte un mic cubuleț de unt și le umplem cu amestecul pentru umplutură.

Îndesăm umplutura bine în interiorul turnulețelor de baghetă și dăm tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, sau până când se gratinează frumos, iar crusta de prosciutto se rumenește bine.

Sunt foarte bune, atât calde cât și reci, cu ketchup și legume proaspete.

Să vă fie de folos!

[/preparare]

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive