Îmi place să-mi surprind familia cu mic dejunuri diferite, ca aceste turnulețe din baghetă de pâine pentru mic dejunuri savuroase.

Fac asta în diminețile de weekend, când se mai lenevește în pat, iar eu am timp să mă joc în bucătărie, în rest, mergem pe clasic.

Servite cu ketchup și legume proaspete, au fost chiar delicioase, dar bune sunt și reci, luate la pachet.

Ingrediente

  • 1 baghetă de pâine, lungă
  • 150 g șuncă presată
  • 100 g mozzarella
  • 50 g slănină afumată
  • 50 g ciuperci din conservă
  • 4 felii de gogoșari murați
  • 3 ouă
  • piper măcinat
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 50 g unt

Porții: 10

Timp de pregătire:15 minute

Timp de preparare: 15 minute

Mai întâi pregătim ingredientele pentru umplutură.

Într-un bol, amestecăm ouăle ca pentru omletă, dar fără sare, că sunt celelalte ingrediente destul de sărate.

Tăiem în cuburi șunca presată, ardeii și slănina și le adăugăm peste ouă.

Rupem frunzele de busuioc cât mai mărunt, iar mozzarella o dăm pe răzătoarea mare.

Amestecăm totul și asezonăm gustul cu puțin piper.

Pornim cuptorul, să se preîncălzească, la 180 de grade.

Preparare turnulețe din baghetă de pâine pentru mic dejunuri savuroase.

Tăiem bagheta în rulouri de 4-5 cm și presăm o parte din miezul fiecărui rulou în jos, formând o bază.

Lăsăm ceva miez și pe lângă cojile baghetelor, cam de 3-4 mm grosime.

Îmbrăcăm fiecare rulou de pâine în câte o felie subțire de prosciutto, pe care o prindem la capete cu câte 1/2 scobitoare.

Ungem o tavă cu unt și așezăm rulourile de baghetă în ea.

Punem în interior câte un mic cubuleț de unt și le umplem cu amestecul pentru umplutură.

Îndesăm umplutura bine în interiorul turnulețelor de baghetă și dăm tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, sau până când se gratinează frumos, iar crusta de prosciutto se rumenește bine.

Chiar au fost de mare efect aceste turnulețe din baghetă de pâine pentru mic dejunuri savuroase.

Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?