Rețete pentru eticheta: Traditie si gastronomie romaneasca
14 rețete
În zona de unde provin eu, aceste fructe mici și verzi se cunosc sub denumirea de zarzăre, știu că prin alte zone li se spune corcodușe, sincer, nu știu care e denumirea lor corectă și nu mă încred în ce găsesc pe net. Aceste […]
05 iunie 2016 - Articole diverse - 0 comentarii
După cum vă spuneam în articolul trecut, în care am prezentat despre ce este vorba în provocarea „Tradiție și Gastronomie Românească”, eu am găzduit această minunată provocare în luna mai, luna florilor, drept pentru care și tema provocării a fost tot despre flori și […]
Dragii mei, luna aceasta blogul meu este gazda unei provocări frumoase și anume: „Tradiție și gastronomie românească”, provocare lansată cu ceva timp în urmă de Gina Bradea si al ei blog Poftă bună. Despre această provocare aflați mai multe accesând linkul subliniat mai sus. […]
23 aprilie 2016 - Prăjituri - 0 comentarii
Deseori poftesc la cel mai îndrăgit desert al copilăriei din vremurile comuniste. Este vorba de salamul de biscuiți, pe care ni-l preparau mămicile noastre, cu cele mai simple ingrediente și la îndemâna tuturor și anume: biscuiți populari, care se găseau din abundență pe vremea aceea, […]
29 februarie 2016 - Pui - 0 comentarii
În zona unde am copilărit eu, toamna târziu, când își făcea apariția prima brumă și se recoltau rapid legumele rămase prin grădini, gospodinele de la țară își ușurau ograda, în sensul că începeau să-și sacrifice o parte din păsări(găini, curci, gâște, rațe), pe care […]
29 februarie 2016 - Aperitive - 0 comentarii
Este o combinație între tartă și plăcintă sărată, preparată cu majoritatea ingredientelor naturale, de la țară. Spun că este o combinație între tartă și plăcintă, deoarece, am renunțat la foaia de aluat de deasupra și am transformat-o în inimioare, pentru un aspect mai plăcut. […]
05 august 2015 - Supe/Ciorbe - 8 comentarii
Fasolea cu ciolan afumat era o mancare de cazarma, reteta originala fiind inventata de bucatarii din armata, soldatii preferand-o si considerand-o cea mai buna mancare de la popota. Pe vremuri, strabunii nostri foloseau pentru prepararea fasolei, putina slanina afumata, sau nu, nicidecum ciolan. De […]
27 iulie 2015 - Porc - 3 comentarii
Din categoria mancaruri taranesti dar si traditional romanesti, am ales sa prepar aceasta tocana, aducandu-mi cu drag si dor aminte de vremurile copilariei cand mama prepara o astfel de tocana, buna de tot. Era preparata vara, cand incepeau sa se coaca ardeii in gradina […]
09 iulie 2015 - Pui - 2 comentarii
Tocana taraneasca de pui, cu multa ceapa si rosii, este o mancare cu gust dulceag, usor picant. Eu am crescut in nordul Olteniei, iar aceasta tocana este specifica acelei zone, preparandu-se vara, din pui de curte, fraged, de cateva luni si cu multa ceapa […]
Se spune ca grecii au fost cei care au inventat placinta, iar romanii au preluat-o de la ei si au diversificat-o, folosind fel si fel de ingrediente in functie de obiceiul si specificul fiecarei zone. Mai apoi romanii au raspandit delicioasele lor placinte in intreaga […]
Pagina 1 din 212
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive