Rețete Dulceață/Gem
8 rețete
Dulceață/Gem: delicii la borcan
Accentuarea gustului fructelor proaspete, bine coapte, prin conservarea lor cat mai naturala, doar prin fierbere cu zahar sau indulcitori naturali si pastrate la borcane inchise ermetic. Vom avea astfel prieteni de nadejde, mai cu seama la micul dejun, care ne vor rasfata simturile si ne vor da energia necesara intregii zile.
Dulceață/Gem, diversitate de retete
Retete Merisor, ofera o gama larga de retete de dulceata si gem, din diverse fructe si legume, preparate dupa metoda bine stiuta din strabuni si care nu dau gres niciodata.
02 august 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Ne place tare mult gemul de prune, iar eu fac 3-4 serii pe an, pentru că sunt multe soiuri de prune care mai de care mai aromate și merită să le conserv aromele în diverse gemuri, mai dulci sau mai acrișoare, simple, cu miez […]
03 iulie 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Gemul de caise este preferatul nostru, alături de cel de prune. Dacă avem peste iarnă din cele două, altceva nu ne mai trebuie. Și sunt cele mai des utilizate și la prăjituri, așa că, indiferent cât ar costa caisele(românești) pe piață, câteva borcane de […]
08 august 2015 - Dulceață/Gem - comentarii
 Anul acesta mi-am propus sa nu ratez niciun fruct si sa fac dulceata din tot ce se gaseste pe piata. Si am facut cate putin din fiecare. Dulceata de mure era preferata mea cand eram copil, alaturi de cea de visine. Dar pe atunci, […]
02 iulie 2015 - Dulceață/Gem - comentarii
  Este prima data cand fac dulceata de coacaze. Zilele trecute mi-a adus cineva 2 kg de coacaze negre, direct curatate de codite si frunze si n-am stat prea mult pe ganduri, am preparat aceasta minunata dulceata. Portii: 8 borcane/320 ml; Timp de preparare: […]
03 octombrie 2014 - Dulceață/Gem - comentarii
Anul acesta merele noastre de la tara se pare ca nu rezista pana cand ar trebui sa fie perioada coacerii lor. Au inceput sa cada si sunt patrunse pe alocuri de stricaciuni. Asa ca am inceput sa le prepar pentru iarna. De obicei mai […]
30 octombrie 2013 - Dulceață/Gem - comentarii
Saptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si dulceata si gem si peltea si voi mai face.
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive