Rețete Muraturi
10 rețete
Muraturi: compania felurilor principale
De la dulce la sărat, acru sau picant, legumelor și fructelor li se conferă aceste gusturi, prin metode cât mai naturale de murare, devenind astfel vedete printre meniurile principale ale unei mese.
Muraturi: retete de festin
Muraturile pot fi consumate si ca atare, dar cel mai adesea le combinam in diverse salate festive, cum ar fi salata de boeuf, salate cu maioneze sau cu branzeturi si iaurt. Pastrate in saramura, otet sau diverse combinatii de lichide, asezonate cu o multitudine de condimente, sunt tocmai potrivite pentru a da gust placut si aroma deosebita, oricarui preparat festiv, avand un mare efect asupra consumatorilor.
06 octombrie 2016 - Muraturi - comentarii
A trecut ceva timp de când n-am mai făcut gogoșari umpluți cu varză și asta pentru că am tot făcut diverse salate de legume și fructe, în care am pus și varză și gogoșari. Anul acesta am zis sa nu-i mai ratez, că tare […]
25 septembrie 2016 - Muraturi - comentarii
Foarte mult mi-au plăcut acesti gogoșari în sos de muștar, de la prima degustare, așa ca nu am stat pe gânduri, am cerut rețeta persoanei care m-a servit cu așa ceva, adică o fostă colegă de serviciu, pe la care am fost de curând […]
15 septembrie 2016 - Muraturi - comentarii
Am două rețete de gogoșari în oțet: una în care fierb oțetul cu zahărul și pe cea de față în care totul se prepară la rece. Diferența între cele două rețete, este că în a doua, gogoșarii rămân mai crocanți pe tot parcursul păstrării, […]
02 septembrie 2016 - Muraturi - comentarii
Salata de ardei copți este preferata soțului meu, așa că m-am gândit să îl asigur pentru iarnă cu ardei copti, la borcan. Eu am combinat ardeii capia cu gogoșari, aceștia din urmă fiind mai cărnoși și mai dulci. Porții: 5 borcane de 720 ml Timp […]
22 august 2016 - Muraturi - comentarii
Eu nu consum ardei iute, dar soțul meu este mare fan, așa că el își prepară rețeta, după propriul gust. De data aceasta a făcut o combinație de ardei bulgărești care nu erau foarte picanți, fasole verde si niște ardei iuți mici, mici, pe cât […]
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Am luat de la tara foarte multe gogonele, dar din pacate, unele au fost goale in interior, seci, insa foarte aratoase la exterior. M-am gandit ca daca le murez asa, peste iarna s-ar putea inmuia, asa ca mi-a venit ideea sa le feliez. Am […]
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Aceasta reteta de gogosari in otet, o am de la mama soacra si nu da gres niciodata. Cantitatile nu sunt batute in cuie, la final se gusta compozitia si se mai asezoneaza de sare, zahar dupa gustul fiecaruia. Eu am pus fix cat am scris […]
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, la muraturi asortate, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit de aceasta data conopida si varza(alba, rosie), dar le-am recuperat la alte retete.
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Ador genul acesta de castraveciori bulgaresti, atat pentru gust cat si pentru rapiditatea cu care se prepara.  
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Voi prezenta in aceasta reteta doua variante de gogonele murate, pe care le fac eu in fiecare toamna. Diferenta intre ele nu este prea mare, doar la culoare si la taria lor mentinuta peste iarna. Nu voi trece cantitati fixe, dar voi explica in […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive