Rețete Conserve
35 rețete
Conserve: vitamine si antioxidanti
Conținutul bogat in vitamine al fructelor si legumelor din anotimpurile calde, poate fi păstrat si peste iarnă prin intermediul conservelor, preparate în casă, intr-un mod căt mai natural posibil.
Rețete de conserve: natură la borcan
Diversitate de rețete vechi si noi, inspirate in funcție de ofertele pieței din timpul sezonului cald, va așteaptă sa le încercați cu încredere si să le savurați in sezonul rece.
Îmi place să pun dovlecei la borcan, în saramură, pentru că sunt foarte buni iarna, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane sunt […]
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și la borcan, în saramură. Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic. De multe ori ne mai fac […]
02 august 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Ne place tare mult gemul de prune, iar eu fac 3-4 serii pe an, pentru că sunt multe soiuri de prune care mai de care mai aromate și merită să le conserv aromele în diverse gemuri, mai dulci sau mai acrișoare, simple, cu miez […]
Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete sau când este sezonul lor. Și mai ales dacă se întâmplă să le primesc de la țară, mă pun pe treabă și le conserv, pentru […]
03 iulie 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Gemul de caise este preferatul nostru, alături de cel de prune. Dacă avem peste iarnă din cele două, altceva nu ne mai trebuie. Și sunt cele mai des utilizate și la prăjituri, așa că, indiferent cât ar costa caisele(românești) pe piață, câteva borcane de […]
27 iunie 2016 - Sirop/Compot - comentarii
Pentru că tema din această lună, a provocării „Tradiție și gastronomie românească”, este  „Rețete cu fructe din luna iunie”, particip cu această rețetă și cu mare drag, la frumoasa provocare, inițiată cu ceva timp în urmă de Gina Bradea si al ei blog Poftă bună, si […]
În zona de unde provin eu, aceste fructe mici și verzi se cunosc sub denumirea de zarzăre, știu că prin alte zone li se spune corcodușe, sincer, nu știu care e denumirea lor corectă și nu mă încred în ce găsesc pe net. Aceste […]
Prima data am vazut acest fel de zacusca de macrou, anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar abia acum am ajuns sa o testez si eu. Eu am mai adaugat in plus fata de reteta ei […]
Din vremuri vechi, gospodinele isi conservau legumele din propria gradina, pentru a le savura iarna, mai cu seama in timpul postului. Metodele de conservare erau fierberea acestora in baie de apa si mult ulei, pana cand uleiul se ridica la suprafata. De baza pentru […]
Am tot prezentat diverse feluri de zacusca, dar reteta clasica nu am prezentat-o, asa ca i-a venit si ei randul. Este o reteta veche din carnetelul mamei soacre pe care o prepar an de an, pentru ca este cea mai simpla si poate cea […]
Pagina 2 din 4123...Ultima »
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive