Rețete Conserve
40 rețete
Conserve: vitamine si antioxidanti
Conținutul bogat in vitamine al fructelor si legumelor din anotimpurile calde, poate fi păstrat si peste iarnă prin intermediul conservelor, preparate în casă, intr-un mod căt mai natural posibil.
Rețete de conserve: natură la borcan
Diversitate de rețete vechi si noi, inspirate in funcție de ofertele pieței din timpul sezonului cald, va așteaptă sa le încercați cu încredere si să le savurați in sezonul rece.
02 septembrie 2016 - Muraturi - comentarii
Salata de ardei copți este preferata soțului meu, așa că m-am gândit să îl asigur pentru iarnă cu ardei copti, la borcan. Eu am combinat ardeii capia cu gogoșari, aceștia din urmă fiind mai cărnoși și mai dulci. Porții: 5 borcane de 720 ml Timp […]
Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a conserva vinetele la borcan. Este al doilea an când pun vinete la borcan și vă asigur că rezistă foarte bine peste iarnă, […]
Din toate specialitățile cu roșii pentru mâncăruri, care se prepară vara sau toamna, pasta de roșii cu ardei copți este preferata mea, chiar dacă este mai mult de muncă la ea și este mai costisitoare. Roșii am avut din grădina mamei, altfel, cu roșii de […]
22 august 2016 - Muraturi - comentarii
Eu nu consum ardei iute, dar soțul meu este mare fan, așa că el își prepară rețeta, după propriul gust. De data aceasta a făcut o combinație de ardei bulgărești care nu erau foarte picanți, fasole verde si niște ardei iuți mici, mici, pe cât […]
Ador sosurile si pasta de rosii, preparate in casa dupa gustul nostru. De fiecare data cand desfac o sticla sau un borcan, imi place sa servesc cate o portie asa simple. Acest sos de rosii pentru iarna este usor aromatizat cu verdeturi uscate, tocmai bun […]
Îmi place să pun dovlecei la borcan, în saramură, pentru că sunt foarte buni iarna, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane sunt […]
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și la borcan, în saramură. Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic. De multe ori ne mai fac […]
02 august 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Ne place tare mult gemul de prune, iar eu fac 3-4 serii pe an, pentru că sunt multe soiuri de prune care mai de care mai aromate și merită să le conserv aromele în diverse gemuri, mai dulci sau mai acrișoare, simple, cu miez […]
Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete sau când este sezonul lor. Și mai ales dacă se întâmplă să le primesc de la țară, mă pun pe treabă și le conserv, pentru […]
03 iulie 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Gemul de caise este preferatul nostru, alături de cel de prune. Dacă avem peste iarnă din cele două, altceva nu ne mai trebuie. Și sunt cele mai des utilizate și la prăjituri, așa că, indiferent cât ar costa caisele(românești) pe piață, câteva borcane de […]
Pagina 2 din 4123...Ultima »
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive