Rețete Conserve
38 rețete
Conserve: vitamine si antioxidanti
Conținutul bogat in vitamine al fructelor si legumelor din anotimpurile calde, poate fi păstrat si peste iarnă prin intermediul conservelor, preparate în casă, intr-un mod căt mai natural posibil.
Rețete de conserve: natură la borcan
Diversitate de rețete vechi si noi, inspirate in funcție de ofertele pieței din timpul sezonului cald, va așteaptă sa le încercați cu încredere si să le savurați in sezonul rece.
Prima data am vazut acest fel de zacusca de macrou, anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar abia acum am ajuns sa o testez si eu. Eu am mai adaugat in plus fata de reteta ei […]
Din vremuri vechi, gospodinele isi conservau legumele din propria gradina, pentru a le savura iarna, mai cu seama in timpul postului. Metodele de conservare erau fierberea acestora in baie de apa si mult ulei, pana cand uleiul se ridica la suprafata. De baza pentru […]
Am tot prezentat diverse feluri de zacusca, dar reteta clasica nu am prezentat-o, asa ca i-a venit si ei randul. Este o reteta veche din carnetelul mamei soacre pe care o prepar an de an, pentru ca este cea mai simpla si poate cea […]
Sincera sa fiu, imi place zacusca mai mult s-o fac decat s-o mananc. Dar dupa cum am mai spus, o mai folosesc si la sosuri, iarna. Aaa si eu fac multa pentru ca duc si la parinti. Aici am combinat toate legumele pe care […]
08 august 2015 - Dulceață/Gem - comentarii
 Anul acesta mi-am propus sa nu ratez niciun fruct si sa fac dulceata din tot ce se gaseste pe piata. Si am facut cate putin din fiecare. Dulceata de mure era preferata mea cand eram copil, alaturi de cea de visine. Dar pe atunci, […]
Pentru ca anul acesta, recolta de fasole verde de la parinti a fost bogata, m-am gandit sa o conserv in mai multe moduri. Unul dintre moduri este aceasta zacusca pe care o vom savura mai la iarna, fie simpla cu paine prajita, fie adaugata […]
02 iulie 2015 - Dulceață/Gem - comentarii
  Este prima data cand fac dulceata de coacaze. Zilele trecute mi-a adus cineva 2 kg de coacaze negre, direct curatate de codite si frunze si n-am stat prea mult pe ganduri, am preparat aceasta minunata dulceata. Portii: 8 borcane/320 ml; Timp de preparare: […]
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Am luat de la tara foarte multe gogonele, dar din pacate, unele au fost goale in interior, seci, insa foarte aratoase la exterior. M-am gandit ca daca le murez asa, peste iarna s-ar putea inmuia, asa ca mi-a venit ideea sa le feliez. Am […]
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Aceasta reteta de gogosari in otet, o am de la mama soacra si nu da gres niciodata. Cantitatile nu sunt batute in cuie, la final se gusta compozitia si se mai asezoneaza de sare, zahar dupa gustul fiecaruia. Eu am pus fix cat am scris […]
05 octombrie 2014 - Muraturi - comentarii
Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, la muraturi asortate, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit de aceasta data conopida si varza(alba, rosie), dar le-am recuperat la alte retete.
Pagina 3 din 4« Prima...234
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive