Rețete Zacuscă și conserve de legume
14 rețete
Zacusca: aroma, culoare si savoare
O multitudine de gusturi, arome si culori, conferite de legume proaspete, se pot păstra si peste iarnă, asezonate cu diverse condimente si conservate in casă, prin metode cat mai naturale.
Retete de zacusca si conserve de legume: de prin lume adunate
Retetele de zacusca sunt diferite, prin multitudinea de legume ce pot fi folosite pentru prepararea acestora, dar si prin adaosul de condimente specific anumitor zone. Pornind de la reteta clasica de zacusca cu vinete si ardei copt, s-au adaptat retetele, adaugand rand pe rand si alte legume pline de vitamine si culoare.
Îmi place să pregătesc zacusca în multe feluri, chiar dacă tot pe cea clasică o prefer dintre toate, dar îmi place să umplu cămara cu multe borcane cu gusturi diferite. De data aceasta am preparat o zacuscă combinată, adică pe cea clasică de vinete […]
Pentru că anul acesta mama a avut o recoltă bogată de mazăre, dar și de dovlecei, am conservat și eu câteva borcane pentru mai târziu. Așa de bine îmi prind aceste conserve, mai ales atunci când sunt în criză de timp și nu am […]
Prima dată am gustat zacuscă de fasole boabe, anul trecut, de la sora mea și tare mult mi-a plăcut, așa că anul acesta a fost rândul meu sa fac. A ieșit tare bună, ușor picantă și ușor dulceagă, exact pe gustul nostru. Porții: 22 […]
Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a conserva vinetele la borcan. Este al doilea an când pun vinete la borcan și vă asigur că rezistă foarte bine peste iarnă, […]
Îmi place să pun dovlecei la borcan, în saramură, pentru că sunt foarte buni iarna, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane sunt […]
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și la borcan, în saramură. Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic. De multe ori ne mai fac […]
Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete sau când este sezonul lor. Și mai ales dacă se întâmplă să le primesc de la țară, mă pun pe treabă și le conserv, pentru […]
Prima data am vazut acest fel de zacusca de macrou, anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar abia acum am ajuns sa o testez si eu. Eu am mai adaugat in plus fata de reteta ei […]
Din vremuri vechi, gospodinele isi conservau legumele din propria gradina, pentru a le savura iarna, mai cu seama in timpul postului. Metodele de conservare erau fierberea acestora in baie de apa si mult ulei, pana cand uleiul se ridica la suprafata. De baza pentru […]
Am tot prezentat diverse feluri de zacusca, dar reteta clasica nu am prezentat-o, asa ca i-a venit si ei randul. Este o reteta veche din carnetelul mamei soacre pe care o prepar an de an, pentru ca este cea mai simpla si poate cea […]
Pagina 1 din 212
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive