Rețete Zacuscă și conserve de legume
15 rețete
Zacusca: aroma, culoare si savoare
O multitudine de gusturi, arome si culori, conferite de legume proaspete, se pot păstra si peste iarnă, asezonate cu diverse condimente si conservate in casă, prin metode cat mai naturale.
Retete de zacusca si conserve de legume: de prin lume adunate
Retetele de zacusca sunt diferite, prin multitudinea de legume ce pot fi folosite pentru prepararea acestora, dar si prin adaosul de condimente specific anumitor zone. Pornind de la reteta clasica de zacusca cu vinete si ardei copt, s-au adaptat retetele, adaugand rand pe rand si alte legume pline de vitamine si culoare.
Foarte bine va prinde în sezonul rece această mazăre în saramură la borcan, mai ales pentru salate! Este foarte simplu de preparat, doar cu apă și sare, fără conservant, fără condimente. Mai prepar pentru iarnă această rețetă de Mazăre cu dovlecei la borcan, care este […]
Mai ușoară ca gust și mai spornică această Zacuscă de vinete combinată cu fasole verde și dovlecei, față de zacusca clasică. Îmi place să pregătesc zacusca în multe feluri, chiar dacă tot Zacusca clasică o prefer dintre toate, dar îmi place să umplu cămara cu […]
Pentru că anul acesta mama a avut o recoltă bogată de mazăre, dar și de dovlecei, am preparat, pentru sezonul rece, mazăre cu dovlecei la borcan. Așa de bine îmi prind aceste conserve, mai ales atunci când sunt în criză de timp și nu […]
Prima dată am gustat zacuscă de fasole boabe, anul trecut, de la sora mea și tare mult mi-a plăcut, așa că anul acesta a fost rândul meu sa fac. A ieșit tare bună, ușor picantă și ușor dulceagă, exact pe gustul nostru. Porții: 22 […]
Este al doilea an când pregătesc vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă și vă asigur că rezistă foarte bine, fără conservanți. Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a […]
Îmi place să pun dovlecei la borcan pentru iarnă, în saramură, pentru că sunt foarte buni, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane […]
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și fasole verde la borcan la borcan, în saramură. Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic. De multe […]
Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete sau când este sezonul lor. Și mai ales dacă se întâmplă să le primesc de la țară, mă pun pe treabă și le conserv, pentru […]
Prima data am vazut acest fel de zacusca de macrou, anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar abia acum am ajuns sa o testez si eu. Eu am mai adaugat in plus fata de reteta ei […]
Atat de buna este in sezonul rece, sau in perioadele de post aceasta tocana de fasole verde pentru iarna ca te scoate din impas atunci cand nu ai timp de gatit! Din vremuri vechi, gospodinele isi conservau legumele din propria gradina, pentru a le […]
Pagina 1 din 212
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive